El fort vent que va bufar dijous passat, la tarda de Reis, va fer caure el molí de vent que es va instal·lar a la teulada del nou edifici de Ca l'Anita de Roses el mes de juny. Segons fonts del consistori, no s'expliquen per què hauria cedit una estructura pensada per suportar el vent però han assegurat que l'empresa que l'havia instal·lat ha confirmat que el tornaran a posar al seu lloc. L'incident, que no va provocar cap ferit ni més danys materials, va obligar a acordonar la zona per evitar cap accident.

L'estructura es va instal·lar fa uns set mesos en aquest espai, que s'havia de destinar a equipament cultural, i havia de permetre generar el consum propi de l'edifici. Es tracta d'un molí de dos metres de diàmetre i un màstil de 4,5 metres d'alçada, amb una potència d'1,75 KW. El seu objectiu era generar energia d'una forma sostenible i s'hi va col·locar després que s'acabessin les obres del nou edifici, que van costar 1,9 milions. Tot apunta, però, que el fort vent que es va registrar el passat dijous va fer cedir l'estructura i la va fer caure.

La situació va arribar a les xarxes socials on l'alcalde de la població, Carles Pàramo, va compartir un enllaç on apareixia la notícia i assegurava, amb un to irònic, que "ai, la natura, quin seny que té!". Sigui com sigui, des del consistori no s'expliquen com un molí destinat a generar energia eòlica a través del vent pogués caure per un episodi de temporal. En aquest sentit, han assegurat que demanaran a l'empresa que es va fer càrrec de la seva instal·lació que reforci les mesures de seguretat per evitar cap nou incident. I és que, malgrat que no es va haver de lamentar cap accident, es va haver d'acordonar la zona per poder retirar l'aparell.

D'altra banda, fonts de l'equip de govern han assegurat que l'empresa els va dir que ahir mateix procediria a reinstal·lar el molí de vent però al tancament d'aquesta edició encara no s'havia produït.

El nou edifici de Ca l'Anita és, precisament, un dels equipaments que, tal i com va publicar Diari de Girona aquest dissabte, continua buit i sense ús malgrat que l'anterior equip de govern -PSC- el considerava un dels espais indispensables per resoldre la manca d'equipaments de la ciutat. El nou govern municipal, liderat per Pàramo, ha manifestat que tenen previst dur-hi a terme una jornada de portes obertes i que allà repartiran qüestionaris entre els veïns sobre diversos temes, entre els quals es farà referència a quines solucions arquitectòniques s'hi han de dur a terme. I és que, segons diu, el disseny de l'espai propicia que la llum que hi entra "des de dins no es pot veure l'exterior".