Creu Roja ha repartit 10.900 joguines entre 3.212 infants de les comarques gironines en la darrera nit de Reis, un 26% més que l'any anterior i el doble que el 2009. Pel que fa només a la ciutat de Girona, 1.410 nens i nenes es van beneficiar de la campanya, durant la qual Creu Roja va distribuir 5.500 joguines.

Aquesta ha estat la dinovena campanya de joguines organitzada per Creu Roja Joventut, que al conjunt de Catalunya ha repartit més de 36.000 joguines a 17.604 infants; un 25% més que el 2010 i també el doble que fa tres anys, coincidint ja amb el context de crisi econòmica. Enguany, la campanya es va posar en marxa el 24 de novembre amb el lema "Joc apte per a tothom. Ara, més que mai, és el teu torn!".

A la demarcació de Girona, l'acció de Creu Roja Joventut es va tancar amb un increment del nombre de joguines gràcies al suport de més de 30 voluntaris -que van participar en diverses activitats per recollir i distribuir els jocs, a més de sensibilitzar la població-, la col·laboració ciutadana i d'una vintena d'empreses, organitzacions i entitats.

Entre d'altres, en aquest últim bloc hi ha Enri 2002 S.A., els ajuntaments de Sant Pere Pescador i Sant Gregori, l'Associació de dones, Mapfre, Magatzem Cabruna, el Col·legi Advocats de Girona, Gimnàs Girona, Massagur S.A., Plataforma Educativa, Girona F.C., Caprabo, King Jouet, Hotel Ibis, Bell-Lloc del Pla, Maristes Girona, Saint George's School, les escoles Pompeu Fabra i Eiximenis, la UdG, el Fremap, l'institut de Maçanet de la Selva, Concert Solidari i l'Agència Catalana d'Habitatge, de la Generalitat.

En la campanya realitzada arreu del país, Creu Roja Joventut ha comptat amb la col·laboració de 200 empreses, organitzacions i entitats i més de 900 voluntaris, en un total de 64 punts del territori.

Encara que la majoria de joguines s'han repartit als domicilis per voluntaris, moltes famílies també han acudit a les oficines locals i comarcals a buscar els jocs que no podien comprar per als seus fills.

Els responsables de la Creu Roja han denunciat que la crisi econòmica està fent créixer les famílies que no poden adquirir joguines per als seus fills. El repartiment de les joguines es fa a les famílies derivades dels serveis socials i en funció dels criteris de renda i socioeconòmics. Segons el primer estudi de l'Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja sobre l'impacte de la crisi en la infància que es va fer al juliol de l'any passat, un 49% dels nens de les famílies ateses no tenen material d'oci com bicicletes o patins.