El secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet, ha fet arribat una carta a Foment en què, entre d'altres aspectes, informa al nou Ministeri de Foment de la importància d'executar l'accés nord de l'AP-7 a Figueres i demana una reunió amb els responsables ministerials. Així ho va explicar l'alcalde de la ciutat, Santi Vila (CiU), durant la darrera sessió plenària de divendres i arran d'una pregunta formulada pel regidor, Joan Font (CUP), per saber si hi havia novetats al respecte.

Vila va assegurar no saber si Calvet havia obtingut resposta de Foment però va afirmar que la Generalitat ha fet notar en la missiva la urgència d'executar aquesta connexió. La darrera polèmica sobre aquesta situació va arribar el pasat mes d'octubre quan el batlle va assegurar que l'Estat ajornava de nou els treballs per a completar aquest accés, pendent des de fa tres dècades. Ho feia després de rebre la confirmació per part del Departament de Territori i Sostenibilitat que el govern espanyol posposava l'actuació a la que s'havia compromès aprofitant la construcció del tercer carril de l'autopista. Aleshores, Vila va anunciar que havia demanat una reunió urgent amb el ja exministre, José Blanco, per abordar aquesta qüestió al·legant que la situació perjudica greument la mobilitat de l'àrea urbana de Figueres i de tota la comarca. Una situació que, sempre ha dit, es magnificarà quan s'obri la nova presó del Puig de les Basses.

L'objectiu de completar aquest enllaç és fer possibles quatre moviments d'accés -dos en direcció França (actualment en funcionament) i dos en direcció Girona i Barcelona-. Això permetria, asseguren, diversificar els moviments circulatoris d'entrada a l'autopista des de diferents carreteres ja que actualment els vehicles es veuen obligats a accedir-ho per l'accés sud sobrecarregant la variant de la N-II, coneguda com a cinturó de ronda.