El conseller d'Interior, Felip Puig, va afirmar ahir que està estudiant la possibilitat de reforçar el nombre d'efectius de Mossos d'Esquadra durant les nits d'estiu a Lloret de Mar, perquè en dies puntuals queden desbordats, segons recollia ahir la Cadena SER. El conseller va destacar, però, que només acabaran amb els problemes de seguretat de l'estiu combinant l'augment de policies amb una reconducció de determinades ofertes turístiques. I, a més, veuria amb bons ulls que l'Ajuntament pogués tenir més competències per intervenir en aquest tipus d'entorn.

Segons va destacar el conseller, a Lloret a l'estiu en pocs minuts es poden trobar fins a 12.000 persones i, per això, hi estudien destinar-hi més efectius. "Ens estem plantejant de quina manera de cara als propers anys en tot el que és la Selva marítima, però sobretot a Lloret, posar-hi, en la mesura de les nostres possibilitats, més recursos també preventius. Però al mateix temps també que l'Ajuntamenttingui major capacitat per regular tot aquest entorn", va afirmar el conseller.

Per altra banda, Puig va explicar que també cal incidir en la direcció que el consistori ha emprés fa anys de combinar turisme "low cost" amb turisme familiar o de major qualitat. "Hem d'anar treballant també amb els diferents agents socials i econòmics per anar reconduint algunes de les ofertes que provoquen una certa atracció d'alguns turistes que deixen anar les seves baixes passions", va afirmar Puig.