La comunitat educativa en general, des del professorat fins als estudiants passant per les famílies de l'alumnat, dóna suport a la mobilització contra les retallades pressupostàries del Govern en els diferents serveis socials, que s'ha convocat per la setmana vinent. La cita és el dissabte 28 de gener, amb manifestacions a les quatre capitals catalanes, que a Girona es realitzarà a les 12 del migdia, amb la plaça de la Independència com a punt de trobada.

"Prou retallades! Els nostres drets no es toquen" és el lema escollit per a una sèrie de concentracions que, a diferència de les realitzades aquesta setmana, s'adrecen a la societat en general i no als treballadors de l'administració pública. Girona serà l'única ciutat on l'acció es farà al migdia, ja que tant a Barcelona com a Lleida i Tarragona es duran a terme a partir de les 5 de la tarda.

Els sindicats convocants de la protesta realitzada aquest dimecres -UGT, CCOO i IAC, que van aplegar milers d'empleats públics al conjunt de Catalunya- van fer una crida pública a participar en la manifestació del dia 28 i ahir l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) també publicitava la seva implicació, com a integrants de la Plataforma Prou Retallades.

En opinió del sindicat representatiu dels estudiants, els pressupostos de la Generalitat per a aquest any 2012 "només agreujaran la crisi econòmica" i, a més, consideren que "les polítiques del primer any de govern Mas han provocat un estancament econòmic i més atur". En base a aquestes afirmacions, l'AJEC fa una crida als seus associats i a la ciutadania en general a participar en les manifestacions convocades per dissabte vinent.