L'equip de govern de Palafrugell (PSC i CiU) ha obert un expedient informatiu per aclarir l'adjudicació de les parades del remodelat Mercat del Peix de la localitat, després que dos dels antics paradistes en quedessin exclosos i presentessin sengles recursos contenciosos administratius contra aquest procediment. I pensa demanar explicacions a l'alcalde i president de l'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell d'aleshores, Sergi Sabrià (ERC). Dos recursos que tot apunta que seran contraris a l'Ajuntament, segons ha manifestat l'alcalde Juli Fernández (PSC), ja que tant informes in?terns com externs apunten que serà favorable a les demandants; de manera que recomanen arribar a un acord extraprocessal i s'estudia com fer front a les possibles demandes realitzades.

En la reforma del mercat que es va realitzar a principis del 2011, per qüestions d'espai de les noves parades, aquestes es van reduir d'onze a vuit, de manera que tres en quedaven fora. Una no va queixar-se, i les altres dues van presentar al·legacions i van recórrer a la Justícia. Aleshores, el PSC ja va alertar que aquests recursos judicials tenien molts números per prosperar.

Ara, Fernández ja ha realitzat contactes amb els operadors amb parada i els denunciants però, "com que hi ha informacions contradictòries", ha obert aquest expedient informatiu perquè tant els exclosos com l'exalcalde, Sergi Sabrià, presentin les seves al·legacions per explicar com es va realitzar la tramitació dels llocs de venda i els possibles perjudicis dels demandants.

Fernández apunta que si la sentència és favorable als dos denunciants, se'ls haurà de facilitar una parada (només n'hi ha una de lliure) o pagar una indemnització, que està per veure si la paga l'Ajuntament o els paradistes. I que és un punt de discòrdia.

Sabrià, però, ja ha manifestat que no té cap intenció de donar cap explicació ja que entén que el procés d'adjudicació es va fer correctament: "Com a alcalde, vaig seguir els criteris tècnics en el procés administratiu i d'adjudicació". L'actual portaveu d'ERC a l'Ajuntament ha explicat que la reforma, per actualitzar i modernitzar les parades, obligava a fer parades més grans i, per tant, reduir-ne el número; i, en segon lloc, plantejava que en 15 anys no s'hagués de fer cap actuació. Per criteris de viabilitat, afegeix Sabrià, es va fer un seguiment durant un any de l'assistència dels paradistes, i es va prendre com el criteri principal a l'hora de puntuar per aconseguir una parada i tenir un mercat viu. Les dues denunciants, ha comentat, en van quedar excloses perquè només obrien en èpoques de molta activitat, com pot ser a l'estiu, i no a l'hivern. El republicà, a més, rei?vindica que els operadors estan contents amb el resultat final.