L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro va anunciar ahir que a finals del pròxim mes de febrer començarà la urbanització del Pla Parcial Oest de Sant Pol, a S'Agaró, un espai que té 141.603 metres quadrats i que suposarà una inversió de 9 milions d'euros. El sector tindrà una urbanització (asfalt, serveis, clavegueram...) "de qualitat alta", segons ha explicat el regidor d'Urbanisme i Projectes Estratègics, Josep Maria Solé (CiU), amb la intenció de dirigir-ho al mercat de xalets i mansions. No obstant això, Solé ha precisat que "no tot és ?pensat pel públic estranger i per les grans mansions, sinó també per a veïns del poble que s'hi vulguin fer una casa". Entre el públic ?es?tranger, el regidor ha detallat que un dels mercats és el rus, amb important presència ja a la urbanització la Gavina de S'Agaró.

El sector està situat entre el giratori de la Rosa dels Vents i l'avinguda de Platja d'Aro de s'Agaró (a la vessant de mar) i la carrereta que uneix Castell d'Aro amb S'Agaró (a la basant de muntanya), ha d'esdevenir un espai privilegiat de caràcter residencial i turístic amb una gran rambla central i amb gairebé 12.000 metres quadrats de zones verdes i més d'11.000 d'equipaments. Solé estima que les obres d'urbanització s'enllestiran en uns tres anys, tot i que la normativa permet que s'executin amb un termini màxim de sis anys.

Hi haurà dos grans àmbits, un de públic de 61.843 metres quadrats (43,7%) amb espai viari, zones verdes i d'equipaments; i un d'aprofitament privat de 79.760 (56,3%) amb quatre noves zones urbanitzables, i una cinquena que ordena l'ús i el manteniment dels masos ja existents. La Junta de Compensació, formada per una quinzena de propietaris, entre ells l'Ajuntament, hi invertirà més de 9 milions d'euros per executar-lo, dels quals uns 900.000 seran del consistori. Simultàniament, el consistori esdevé propietari d'una dotzena de parcel·les arran de la recepció del sòl corresponent al 10% d'aprofitament mitjà.

Solé es troba "molt satisfet" per l'inici de les obres en aquest sector, que "han de generar activitat econòmica i llocs de treball". També ha destacat la importància de la inversió en la situació de crisi actual, i més en el sector immobiliari. Així, ha exposat que "la pèrdua de valors actius al sector immobiliari té més repercussió en els aquells elements amb menys personalitat". En aquest sentit, ha precisat que el sector que ara es començarà a urbanitzar "és privilegiat" per la seva situació dins de la Costa Brava, a prop de Platja d'Aro, amb un entorn assolellat i amb vistes a la badia i que les obres (zones verdes, espai ciutadà i per a vianants...) el dotaran de qualitat.

Així, es parla del mercat rus com a possible comprador de les parcel·les dins d'aquest sector un cop urbanitzat. Molts ciutadans d'aquesta procedència s'han afincat al municipi, i "és un públic potencial" tenint en compte que són amants d'aquestes urbanitzacions com demostra l'alta presència a La Gavina. No obstant això, Solé precisa que la parcel·la mínima serà de 400 metres quadrats, de manera que també hi podran accedir gent amb no tanta bonança econòmica.