El Departament de Salut de la Generalitat va fer arribar ahir un comunicat als mitjans per "aclarir" algunes de les denúncies realitzades els darrers dies. En aquest sentit, Salut va recordar que l'hospital Comarcal de Blanes "segueix mantenint el servei de pediatria durant les 24 hores del dia per a l'atenció de les urgències". Tot i que, "tal com està protocol·litzat des del moment de la posada en marxa de l'Hospital, els infants que hagin d'ingressar són derivats, o bé a l'Hospital de Calella o bé a l'Hospital Josep Trueta".

A més, el departament aclareix que "en tot moment" l'atenció al part a l'Hospital de Calella "està garantida" pel servei de ginecologia i obstetrícia i l'equip de llevadores de la Corporació Sanitària del Maresme i la Selva i que des que es va unificar el servei, el passat 17 d'octubre, "no s'han presentat problemes organitzatius".

Pel que fa al transport sanitari urgent, Salut va afirmar que la zona de la Selva Marítima "compta amb els dispositius adients" per donar l'assistència als ciutadans de la zona i que des de la darrera distribució d'efectius no s'ha presentat "cap incident" i s'ha pogut donar resposta a totes les demandes. En darrer terme, el departament va recordar que l'atenció continuada d'atenció primària a la nit a les poblacions de Blanes, Lloret i Tossa es presta des del servei d'urgències de l'Hospital Comarcal de Blanes "d'acord amb l'activitat prevista amb tota normalitat", i es fa amb la coordinació del SEM, "que activa el recurs més adient a cada situació".