L'exassessor jurídic del PP al Parlament, Carles Jaume Fernández, va prendre ahir possessió com a subdelegat del Govern central a Girona. La delegada a Catalunya, María de los Llanos de Luna i també de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, van exercir de màximes autoritats ahir al matí a la seu de la Subdelegació, a l'antic Banc d'Espanya. El nou representant territorial es va marcar com a objectius reforçar la coordinació entre les diferents administracions i també buscar solucions als principals reptes que té Girona com a territori de frontera amb França.

Ni el desdoblament de la N-II ni l'aplicació de la llei de costes a Empuriabrava i Roses, ni els camins de ronda, ni el futur de l'aeroport i AENA, ni cap tema polèmic. El nou subdelegat del Govern es va conformar a destacar que cal reforçar la coordinació entre administracions, més encara en temps de crisi. "En moment d'ajustos com els que estem vivint, més que mai hem de sumar i no restar", va manifestar Carles Jaume, que s'ha fixat com a objectiu reforçar i incrementar la coordinació entre els diferents estaments de l'administració. "No hem de fer de la descoordinació un element definitori de l'actuació de l'administració de l'Estat a Girona", va apuntar com a objectiu.

Un altre dels objectius que s'ha fixat Jaume és afrontar els reptes que genera per Girona ser territori fronterer. El nou subdelegat ha remarcat que Girona "no s'ha conformat a ser un mer territori de pas fronterer" sinó que ha aprofitat per fer relacions econòmiques i estratègiques. Ara bé, també ha detallat que ser territori fronterer genera "importants reptes i problemes" que, segons va dir, la subdelegació vol afrontar. Va donar molta importància al paper dels cossos de seguretat.