L'actual govern de Tossa de Mar no presentarà al·legacions contra l'expedient sancionador que l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (ApdCat) ha obert al consistori per l'afer de les càmeres de la comissaria i assegura que ja s'han donat les ordres per corregir les "irregularitats detectades" i intentar evitar així la possible sanció, que podria arribar als 640.000 euros. El cas es remunta a l'agost del 2010 quan l'ajuntament va expedientar dos policies locals per malparlar de l'alcaldessa -Imma Colom (CiU)- i el cap de la Policia Local utilitzant gravacions fetes per les càmeres instal·lades a la comissaria.

L'actual equip de govern de Tossa de Mar, format per Tossa Unida (TU) i PSC, va anunciar ahir que no presentarà al·legacions a l'expedient obert per l'afer de les càmeres de seguretat de la comissaria "atesa la contundència del plec de càrrecs". L'alcaldessa, Gisela Saladich (TU), va recordar en un comunicat que es "tracten d'uns fets amb responsabilitat exclusiva de l'equip de govern de CiU" i va assegurar que ha donat instruccions per tal que els serveis corresponents corregeixen "immediatament" les irregularitats detectades al plec de l'Agència de Protecció de Dades. En aquest sentit, Saladich va explicar que es desconnectarà la funció de veu; s'ha arxivat l'expedient sancionador als policies sense efectes per a les persones interessades; i les càmeres instal·lades "s'orientaran adequadament" per aconseguir que exclusivament permetin fer la funció per la qual inicialment es van instal·lar.

L'alcaldessa confia que amb les correccions podran evitar que hi hagi sanció. "El que hem fet és corregir al més aviat possible les irregularitats per evitar que se'ns apliqui la sanció", va comentar Saladich. "No tenim cap ganes de pagar una multa de més de 600.000 euros", va afegir. L'alcaldessa va carregar, a més, contra l'antic govern municipal: "En un moment com l'actual és gravíssim que es pensi tan poc en el comú i que les idees de l'anterior govern costin diners al poble", va lamentar l'alcaldessa. "La gestió de l'anterior govern ha estat nefasta i ara el poble n'està pagant les conseqüències", va assegurar.

El cas es va destapar l'estiu del 2010 quan dos agents van ser sancionats per l'Ajuntament, que els acusava de malparlar de la llavors alcaldessa, Imma Colom (CiU), i del cap de la Policia Local, David Barranco. L'Ajuntament es va basar en gravacions de les càmeres de seguretat que el mes de maig del mateix any s'havien instal·lat a la comissaria. Els agents van portar el seu cas al sindicat Agrupació de Policies Locals de CCOO que ho va denunciar per considerar que s'estava fent un ús inadequat de les càmeres, instal·lades amb l'objectiu de garantir la seguretat a les dependències municipals.

Ara, l'AdpCat ha obert un expedient sancionador a l'ajuntament i demana que es facin canvis pel què fa a la ubicació i funció de les càmeres de seguretat.

Finalment, l'alcaldessa va lamentar la imatge de Tossa que s'està donant amb tota aquesta qüestió i va recordar que la resolució de l'expedient "determinarà l'existència o no de responsabilitats en l'actuació municipal".