L'Ajuntament de Lloret ha enviat una carta a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), a l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i a la Generalitat de Catalunya demanant que es permeti poder augmentar l'endeutament als Ajuntaments que ja superen el permès i que tenen obres engegades, sempre hi quan això no faci perillar la seva economia i permetre que puguin acabar els treballs. L'alcalde Romà Codina ja va anunciar en el darrer ple municipal la seva intenció de tirar endavant aquesta demanda i ja ha enviat la carta. Segons fonts municipals, de moment Lloret seria l'únic municipi que ha demanat la qüestió i que encapçalaria la reivindicació.

L'Estat espanyol ha prorrogat el decret que impedeix als ajuntaments demanar nous crèdits si tenen un endeutament superior al 75% i Lloret el té per sobre del 90%, de manera que no podria demanar nous crèdits. En el darrer pressupost, però, va preveure un prèstec de 5,5 milions d'euros en el capítol d'inversions, que hauria d'anul·lar si no l'autoritzen.

L'Ajuntament a la carta explica que en els darrers anys Lloret ha fet un esforç i ja es troba a la fase de finalització del mapa d'equipaments municipals amb la construcció de la piscina i la nova caserna de la Policia Local. Però assegura que el seu "desavantatge principal" és superar el deute autoritzat i per això demana poder endeutar-se. Des del consistori es considera que aturar les obres provocaria greus problemes tant de caràcter jurídic (incompliment de contractes), socials (acomiadament de treballadors), econòmics (donat que els diners ja dedicats a les obres quedarien desaprofitats) i de caràcter pràctic, ja que les obres inacabades s'anirien deteriorant. En el cas de Lloret, si l'autoritzen a endeutar-se podrà acabar la piscina aquest estiu i sinó haurà de replantejar el projecte amb la companyia.