Entre 250 i 300 peixos morts hi havia ahir a la desembocadura del riu Daró, a Pals, i a la platja de Sa Riera, a Begur. Testimonis asseguraven que el dissabte hi havia cap a 600 peixos, segons recollia Televisió de Catalunya. La troballa la van fer els Agents Rurals el passat 16 de febrer i el cas està en mans de l'Agència Catalana de l'Aigua, que ha obert una investigació. Segons fonts de l'ACA, s'han analitzat les aigües dels rius de l'entorn però no s'ha detectat cap nivell alterat i, per tant, es descarta que hagin mort a causa d'un vessament tòxic o per mal funcionament d'una depuradora. Des de l'ACA s'apunta que la fred i el temporal de mar han causat la mort dels peixos, que són principalment llices (espècie marina que es pot trobar en rius prop de la desembocadura), i algun llobarro.

L'ACA ha pres mostres als rius de l'entorn per tal de detectar si hi havia valors alterats d'amoni o nitrats a les aigües que van a parar la mar. D'aquesta manera, l'ACA pretenia saber si s'havia fet algun vessament tòxic il·legal o, per contra, detectar si un possible mal funcionament d'alguna depuradora de la zona havia contaminat les aigües. Després d'obtenir els resultats, fonts de l'Agència Catalana de l'Aigua han explicat que no s'ha registrat cap valor alterat i que, per tant, l'aigua està en bon estat. Per això, s'ha atribuït la mort dels peixos a l'onada de fred i el posterior temporal de llevant.

Els peixos morts reposen sobre la sorra de la platja en aquests dos punts i el Departament de Territori i Sostenibilitat ha decidit no retirar-los per tal que la natura segueixi el seu curs i es converteixin en aliment per a altres animals.