Els comerciants de la rambla Joaquim Ruyra, tancada des de l'octubre pels problemes que hi ha a la riera, han fet arribar al govern municipal el seu malestar perquè les vendes han caigut, ja que la gent passa menys per aquell tram. Així, la manca de vendes per la crisi econòmica s'ha vist agreujada per les circumstàncies del seu carrer. Per això, el govern municipal es mostra disposat a escoltar propostes dels comerciants.

Els comerciants, en declaracions a Ràdio Marina, asseguren que la situació "està malament" i que "s'ha notat que han baixat les vendes". Fins i tot, alguns diuen que potser hauran de tancar.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, ja va explicar en la roda de premsa sobre les obres de la riera que "ha sortit alguna iniciativa" per part dels comerciants per intentar minitmitzar la negativitat de la situació. "Nosaltres els hem dit que no els posarem cap tipus d'impediment", va afirmar Marigó. En aquest sentit, segons va explicar l'alcalde, els comerciants van preguntar si seria possible que al principi i al final d'aquest tram poguessin "fer-hi una publicitat explícita de quins comerços hi ha". L'alcalde va dir que es veuria amb bons ulls: "Pensem que ens interessa a tots tornar a reactivar aquest tram, perquè deu ni do els comerços que hi ha". Segons fonts municipals, es va acordar que en els propers dies els comerciants facin arribar una proposta a l'Ajuntament per veure com es pot millorar la situació que pateixen.