L'inici de les obres de la futura caserna de la policia local de Lloret de Mar s'endarreriran un mínim de quatre mesos, després que el consistori hagi rebut dos informes de la Generalitat on se'ls insta a fer algunes modificacions al projecte i la seva tramitació s'ha vist alentida. En concret, es tracta d'un informe de Protecció Civil i un altre del Servei Territorial de Carreteres. Segons van indicar fonts de l'Ajuntament un d'aquests requeriments ja ha estat resolt i el segon s'espera que es pugui solucionar en les properes setmanes, així que les obres de la caserna podrien iniciar-se el proper mes de juliol.

La futura caserna de la policia local s'havia d'iniciar cap a la segona quinzena d'aquest mes de març, després que l'Ajuntament ja hagués aprovat inicialment el projecte. Llavors es va enviar a la Generalitat la documentació del projecte i dos departaments -Direcció General de Protecció Civil i el Servei Territorial de Carreteres- van emetre dos informes on requerien al consistori algunes modificacions.

En concret, Protecció Civil va demanar "corregir i ampliar" els paràmetres del sistema previst en cas d'inundació, ja que la caserna està ubicada al costat de la riera i es tracta d'una "zona inundable". Segons va confirmar el regidor de Governació, Jordi Martínez, el consistori va fer les modificacions i ja ha rebut informe favorable de Protecció Civil. L'altre informe, del Servei Territorial de Carreteres, va demanar a l'Ajuntament que calia fer un projecte d'urbanització de l'entorn de la caserna. Martínez va avançar que aquest projecte ja s'ha redactat i està previst que es pugui aprovar en la propera Junta de Govern Local i s'enviï a la Generalitat.

Un cop Carreteres hagi fet informe favorable sobre aquest projecte d'entorn, el projecte de la caserna seguirà el seu curs, de manera que l'Ajuntament podrà aprovar el plec de condicions perquè les empreses es puguin presentar i posteriorment fer la licitació del projecte. Martínez creu que si Carreteres no troba cap inconvenient en el projecte d'urbanització de l'entorn i la resta de tràmits van seguint el procediment previst, l'obra podrà iniciar-se el proper mes de juliol. "Creiem que cap al mes de juliol, si la tramitació segueix els terminis previstos, ja es podria començar l'obra", va assegurar Martínez, tot i que caldrà parlar de terminis amb l'empresa guanyadora, ja que durant l'agost no es treballarà.

De moment, l'Ajuntament compta amb una subvenció de 2,4 milions d'euros, que va rebre del Fons Financer de l'Estat per a la Modernnització de les Infraestructures Turístiques (FOMIT) i 594.000 euros que divendres es va fer públic que se li atorgarà del PUOSC. Diners amb els quals té previst iniciar l'obra, però no cobreixen el total dels treballs que tenen un pressupost de més de quatre milions d'euros. Si finalment l'Ajuntament no es pogués endeutar caldria esperar fins als pressupostos de l'any vinent per poder destinar-hi una partida a aquest equipament i així poder-lo acabar.