L'Ajuntament de Lloret de Mar pagarà 66.000 euros al Club Nàutic de cala Canyelles per la caiguda d'un pi el 2003 que va esclafar part del bar de la instal·lació. El consistori ha aprovat un conveni pel qual es vol donar compliment a una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'aquest estiu que els obliga a fer-se'n càrrec. En concret, el consistori pagarà uns 49.500 euros i l'asseguradora es farà càrrec de 16.508 euros restants.

L'Ajuntament de Lloret ha aprovat per Junta de Govern Local fa pocs dies aquest conveni amb el Club Nàutic de Cala Canyelles per fer el pagament dels desperfectes que va provocar la caiguda d'un pi el 19 de juliol de 2003 i que va fer malbé les instal·lacions del bar que hi havia. Segons es recull en el conveni, l'Ajuntament farà tres pagaments de 16.508 euros anualment. El primer serà en la mateixa signatura del conveni, el segon durant el 2013 i el tercer en el 2014. En total, doncs, l'Ajuntament pagarà 49.525 euros. La resta de diners, fins els 66.000 euros, els posarà la companyia d'assegurances Zurich, que assumeix el 25% del total.

Segons va explicar el regidor de Platges de Lloret, Ignasi Riera, l'Ajuntament "ha negociat" amb el Club Nàutic de Cala Canyelles per arribar a un acord sobre el pagament dels desperfectes i complir la sentència i d'aquesta negociació n'ha sorgit el conveni finalment aprovat. En aquest sentit, la sentència parlava de 76.000 euros, però la negociació entre les dues parts n'ha rebaixat el preu final.

La sentència del TSJC, que es va fer pública aquest passat estiu, preveia que l'Ajuntament pagués 49.500 euros, més 26.700 euros en interessos. Aquest dictamen acabava amb un llarg procés de reclamacions administratives i judicials. A més, en la sentència assegurava que "els danys i perjudicis van ser causats per la deixadesa del consistori" en no resoldre el que podia produir la caiguda de l'arbre, ja que fins i tot tenia un informe d'un tècnic municipal.

En la primera sentència, però, tant el jutjat contenciós com l'Ajuntament negaven al bar afectat qualsevol dret d'indemnització perquè no tenia llicència municipal, tot i que feia molts anys que estava oferint els serveis. El TSJC va afirmar que sí que l'havia de cobrar perquè estava acreditat que feia aquests serveis en pagar els impostos al consistori.