La coalició ecosocialista ICV-EUiA de Girona rebutja el projecte del port esportiu de Tossa de Mar que preveu -tot i que es farà una consulta popular per dir el sí definitiu- no només el port esportiu de 33.046 metres sinó també la construcció d'un màxim de deu xalets de luxe i d'un hotel de cinc estrelles, que se situaria a l'antic camí de Lloret -al sector Ses Alzines- i ocuparia 8.000 metres quadrats. Tota l'àrea es complementaria amb un petit hospital marí i per permetre la connexió entre el port i el nucli de Tossa, s'hauria de construir un túnel.

El projecte de fer un port esportiu amb hotel de luxe i deu xalets és una idea que plana pel poble des dels anys 70 i el diputat d'ICV-EUiA per Girona Joan Boada assegura que la coalició ecosocialista combatrà aquest projecte i tots els nous ports que es plantegin a la Costa Brava quan s'acabi l'actual moratòria de construcció de nous ports esportius i que és vigent fins al 2015.

Per Boada res no ha canviat des que es va aprovar la moratòria i també considera que "rescatar aquest projecte del passat és una tornada a un model de pa per avui i gana per demà". També ho considera un "deliri de "desarrollisme" passat de moda i gens situat en els temps d'austeritat i sostenibilitat que vivim". I recorda que els anys 90 el valor natural i arqueològic de Ses Alzines va ser el motiu que va portar a descartar el projecte, cosa que va motivar l'aparició d'un moviment ciutadà contrari al nou port.

"Paradís neoliberal"

El diputat Joan Boada veu similituds amb el projecte d'Eurovegas i considera que són "dos projectes que prometen el paradís neoliberal, això sí, saltant-se la legislació vigent", en referència a la previsió de nous ports.

Cal recordar que aquest no és el primer grup en oposar-se a la construcció d'aquest port sinó que el soci de govern de Tossa Unida, el grup municpal del PSC, va anunciar que estan "radicalment" en contra del projecte i del model de poble que projecta.

I per part de la Generalitat, fonts de la conselleria de Territori i Sostenibilitat van assegurar que no aixecaran la moratòria de Ports "exclusivament" perquè Tossa pugui construir el nou port tot i estar disposats a escoltar-los.

També hi ha d'altres moviments que han mostrat estar contra el projecte, com l'Associació de Naturalistes de Girona, que considera que la proposta implicaria la destrucció d'un dels paisatges més emblemàtics i de forta identitat de la Costa Brava, a més d'un fort impacte paisatgístic i ambiental.