L'Ajuntament de Palafrugell ha aprovat un annex al pla de racionalització de recursos que té l'objectiu de millorar l'eficiència en la despesa econòmica. Aquest annex compta amb deu mesures, com ara la recomanació als comandaments de la Policia Local perquè els quadrants dels horaris es dissenyin de tal manera que els agents que hagin d'anar a declarar en judicis ho facin en horari normal. Així, es pretén evitar que aquestes hores se'ls computin com a hores extraordinàries nocturnes, que pugen bastant més que les normals. Una altra recomanació és que el personal municipal, a l'hora de demanar ajuts per estudis, valori que tinguin relació directa amb la feina que desenvolupa a la casa. En total, l'alcalde Juli Fernández preveu estalviar uns 400.000 euros.

Més mesures aprovades són que les vacances no realitzades no es pagaran, ni als treballadors temporals ni als fixos. Tampoc s'incrementarà la quantitat d'ajuts socials als treballadors municipals. Quant a contractes, abans de juliol es licitarà el subministrament elèctric municipal per reduir costos i, abans d'acabar l'any, es vol tenir un estudi energètic dels equipaments municipals. També s'ha de fer un nou contracte d'escombraries, que no podrà superar en més d'un 5% el cost del vigent (un increment que es permet perquè l'actual genera dèficit, ha concretat el batlle).

Pel que fa al Pla de Barris, l'Ajuntament no iniciarà cap obra urbanística nova fins que la Generalitat pagui el que deu. En aquest sentit, Fernández confia que abans del juny en cobrin una part. Els projectes socials es mantenen.

D'altra banda, "com a mesura excepcional de despesa", es posa en marxa el Museu del Suro (amb la voluntat que per Sant Joan funcioni), obra començada fa una dècada i que s'ha acabat recentment. Aquesta despesa serà en serveis, ja que no s'incrementarà el personal. Una altra mesura ja aplicada és la subvenció de l'increment de l'IBI decretat per l'Estat a les vivendes habituals.

ERC, l'Entesa i PP han retret al batlle aquestes mesures perquè quan el Pla fou aprovat per l'anterior govern va criticar que es quedava curt i que havia d'afectar el personal, i ara no ha fet el que deia. L'alcalde ha respost que aleshores entenia que "es podia anar més enllà" i que si s'ha conservat el pla de racionalització és perquè algunes mesures són efectives.