Les restriccions econòmiques del Departament d'Ensenyament -o mesures d'austeritat, d'acord amb la denominació oficial- no entenen de raons de salut i no discriminen el professorat que ara gaudeix d'una reducció de jornada parcial, cosa que els permet compatibilitzar amb l'activitat laboral una afecció o recuperació d'alguna malaltia important.

En concret, la Conselleria ha suprimit la possibilitat de treballar dos terços de la jornada a persones que pateixen esclerosi múltiple, una malaltia cardíaca o es recuperen del tractament per un càncer, per exemple, i ha restringit les seves opcions a treballar o bé tot el dia o bé la meitat -a la qual també es veurà reduït el seu sou-.

Avís telefònic

Al llarg d'questa setmana, el Departament d'Ensenyament ha començat a informar telefònicament els mestres i els professors de la seva plantilla que es troben en aquesta situació, avisant-los que el curs vinent no podran renovar la reducció de la jornada laboral amb les mateixes condicions que ara. La mesura afecta els docents amb un terç de la jornada reduïda, treballant els altres dos, i que en l'actualitat cobren el 80% del sou total.

Degut a les limitacions econòmiques del Govern, fa mesos que havia transcendit la voluntat de l'administració d'equiparar la retribució d'aquests docents a les seves hores reals de feina: és a dir, que cobressin el 60% del sou si aquest és el percentatge de la jornada que treballen. Ara bé, el que no s'esperaven els afectats és que Ensenyament els impedís treballar dues terceres parts de la jornada i, si la salut no els permet destinar-hi una dedicació plena, abocar-los a una notable rebaixa del sou.