El tren d'alta velocitat arribarà a Girona en el primer trimestre de 2013, segons que va assenyalar ahir la diputada al Congrés i portaveu del PP a l'Ajuntament d'aquesta ciutat, Concepció Veray.

La diputada va citar com a font les converses mantingudes amb el Ministeri de Foment, que li hauria transmès "que es treballarà i farà tot allò possible per retallar els terminis d'execució de l'última part de l'obra, necessària perquè circulin els trens". D'aquesta manera respon al neguit de diferents formacions polítiques per la licitació de l'estació del TAV al mig del Parc Central, fa tot just unes setmanes.

"Crec que, en el primer trimestre de 2013, podrem dir que tenim tren d'alta velocitat", va manifestar la diputada, qui ha reiterat que, "amb aquests calendaris es treballa".

Concepció Veray va subratllar que es garantirà la qualitat i seguretat "per arribar al primer trimestre de 2013 amb el tren com una realitat a la ciutat de Girona".

Veray està convençuda que el TAV comportarà per a la província "un salt de qualitat definitiu", a l'hora que es va referir a una altra infraestructura important, com és el desdoblament de la carretera N-II, de la qual ha dit que la intenció del Govern espanyol és la de tirar-lo endavant, "encara que no tan ràpidament com es voldria" per motius pressupostaris.