Els promotors d'una promoció de 120 pisos tutelats amb serveis per a la gent gran al municipi de Santa Cristina d'Aro es queixen de la passivitat i demora amb què tant l'actual govern com l'anterior estan tractant aquest tema. El responsable de desenvolupament de Qualitas Social Resort, Daniel Roca, ha explicat que estan amb tractes amb el consistori cristinenc des del 2006, però que el tema es troba en un punt mort. El malestar d'aquests promotors és més gran pel fet que l'Ajuntament dona suport al projecte d'un parc de Jules Verne, la qual cosa considera un greuge comparatiu. L'alcalde, Josep Llensa, ha reconegut que el projecte es troba en un punt mort des del 2010 perquè falta documentació i, a més, hi ha la problemàtica de la inundabilitat que s'ha de resoldre i afecta diverses propietats.

Roca ha explicat que l'empresa va decidir tirar endavant el projecte a Santa Cristina per la seva qualitat de vida, de manera que va comprar una parcel·la de 22.500 metres quadrats que es troba just al pont d'accés a la urbanització Golf Costa Brava després d'haver parlat amb l'Ajuntament i que tenia la qualificació de sòl urbà consolidat. La revisió del planejament urbanístic municipal, però, va convertir aquest espai en zona inundable, situació que segueix pendent d'arreglar-se. I, assegura, des del 2008, la tramitació en prou feines ha avançat i, des de l'abril del 2010, es troba totalment aturada després que s'aprovés el pla de millora urbana. De fet, ha comentat que està pendent des d'aquell any que l'Ajuntament resolgui les al·legacions.

També hi ha el problema de la inundabilitat. En aquest sentit, mentre Llensa assegura que aquesta empresa no ha respirat, Roca respon que des del 2009 hi ha una solució tècnica a aquesta situació, però que no es tira endavant. En aquest sentit, l'alcalde ha precisat que són els privats els que s'han de posar d'acord ja que el finançament de l'obra ha de sortir d'ells.

En qualsevol cas, Roca ha explicat que la voluntat de l'empresa era tenir en marxa els pisos dotacions a finals del 2011, però la demora de la qual responsabilitza l'Ajuntament cristinenc el posa en risc ja que alguns dels inversors que hi ha darrera del projecte "es desanimen". A més, subratlla que aquest projecte és una oportunitat pel municipi ja que generaria llocs de feina i aniria acompanyat d'un petit centre comercial que també generaria activitat econòmica. També destaca que és un equipament que té el vistiplau de la Generalitat. Per tots aquests motius, Roca té dubtes que hi hagi voluntat política de desenvolupar el projecte.

Llensa sosté que falta documentació i que no es pot fer res si no se solucionen els problemes d'inundabilitat.