La recent aprovació d'una nova normativa per a la temporada de cacera 2012-2013, que obligarà que totes les batudes de senglars siguin senyalitzades a tots els punts d'accés al bosc, és una normativa que ja es duia a terme internament a la Federació Territorial de Caça de Girona, que creu que les mesures de seguretat s'han de fer extensives a tots els usuaris del bosc. Arran del penúltim accident que hi va haver en una batuda a Crespià (el darrer va ser al mes de gener a Maià de Montcal), l'assemblea de caçadors gironins ja va optar per fer portar una armilla visible de color taronja a totes les colles, una mesura que poc després aprovaria la Generalitat, però que no especifica i només fa menció a "una peça de roba" a la part superior del cos. Des de la Federació Territorial, però, consideren que la normativa ha d'acabar involucrant tothom qui faci ús del bosc, de manera que l'ús d'una armilla visible sigui obligatori per a tothom.

El president de la Federació a Girona, Carles Dilmé, recentment reescollit en el càrrec, va explicar que mesures com a aquestes no són innovadores, ja que hi ha altres zones del món on ja s'apliquen. "Hi ha països, com el Canadà, on tots els usuaris dels boscos han de portar una identificació. No som nosaltres que ho diem, això ja ho fa tothom", va afirmar Dilmé. El president també va fer menció a la necessitat d'establir una millor comunicació amb la resta d'usuaris, un fet que també ha de fer incrementar la seguretat a les zones de les batudes. "No hem de tenir cap problema de convivència als boscos, perquè quan nosaltres fem una batuda, no ocupem tot el bosc. Una àrea de caça pot tenir una mil hectàrees, el dia que fem una batuda n'ocupem 100 o 200 com a molt. En queden 800 o 900 en les que no hi haurà cap caçador", va explicar Dilmé, que va afegir que "nosaltres la seguretat que treballem més és entre nosaltres perquè compartim un espai més o menys reduït, i és la zona que assegurem més. Però també ens interessa assegurar la dels demés, sobretot a través de comunicació i entesa".

Dilmé va assegurar que la seguretat ha de ser una preocupació de tots. "Posem per exemple que hi ha un grup de ciclistes que vol fer una ruta el mateix cap de setmana en un lloc determinat. Si ens avisen, no trobaran cap caçador, perquè nosaltres anirem a una altra punta. Hem de treballar en una base on la seguretat estigui regulada i que tothom hi participi", va comentar.