El govern de Blanes portarà finalment a votació un pressupost que està desequilibrat en gairebé 850.000 euros a favor dels ingressos. Segons ha pogut saber aquest diari, el total d'ingressos previstos en el projecte de pressupost que anirà a ple el proper dijous és de 44,5 milions d'euros i les despeses, en canvi, seran d'uns 43,6 milions d'euros. Des del govern municipal, però, no van voler fer declaracions sobre la qüestió.

Sobre el desequilibri pressupostari, l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, ja va anunciar el mes de març, quan es va presentar el primer projecte de pressupostos, que la intenció del Govern era fer uns comptes amb prop d'un milió d'euros de superàvit per fer front a possibles caigudes en la previsió de recaptació d'impostos i per afrontar el dèficit acumulat de 4 milions d'euros. El cas de Blanes, però, no és el primer ni l'únic que planteja uns pressupostos desequilibrats a favor dels ingressos. Sense anar més lluny, Tossa va aprovar aquest any un pressupost més desequilibrat que el de Blanes.

Per altra banda, en l'apartat d'ingressos, hi ha dos milions d'euros que són de la concessió que ha de sortir a concurs per la gestió dels aparcaments de zona blava i verda i que ja va quedar desert una vegada perquè no s'hi va presentar cap empresa. Fa poc, l'Ajuntament va anul·lar aquell primer plec de clàusules i té previst fer-ne un de nou en els propers mesos. Si no hi ha cap empresa disposada a pagar el cànon, però, el consistori es quedaria amb dos milions menys per aquest any i, per tant, es generaria un dèficit d'un milió d'euros, malgrat el coixí dels ingressos.

A banda d'aquesta qüestió, destaca la partida en inversions que ascendeix a 1,6 milions d'euros, tot i que la gran majoria d'aquests diners provenen d'ajudes i subvencions -com ja es va anunciar al març. En aquest sentit, es compta amb ajuts de la Diputació de Girona (194.443 euros), el PUOSC (320.000€), fons FEDER (249.000€) i el Consorci de la Costa Brava (350.000€), de manera que l'Ajuntament gairebé no hi posarà res. Les obres previstes són les que ja es van anunciar al març: substitució de la coberta de l'edifici municipal del carrer Ample; la reparació del teatre; renovació de la xarxa de pluvials; i adequació de l'edifici de Catalunya i S'Abanell.

I, a més, els comptes ja recullen els diferents ajustos que el govern municipal ha anat aprovant per separat, com ara les retallades en el capítol de personal (uns 800.000 euros), l'estalvi en el servei de transport després de la reestructuració del servei i els canvis en les quotes de les llars d'infants.