El projecte del veí de Castelló d'Empúries Bruno Pérez per il·luminar amb espelmes la basílica de Santa Maria ha estat finalista del concurs convocat per l'empresa figuerenca Ceres Roura que posarà els materials perquè es faci realitat. Hi ha altres projectes finalistes d'il·luminació a altres espais en ciutats com Madrid, Barcelona, Lugo i Besalú.

El concurs es va convocar fa uns mesos per l'empresa Ceres Roura, que aquest any celebra el cent aniversari i va voler oferir un programa especial d'activitats.

El concurs, d'àmbit nacional, servirà per premiar projectes efímers d'il·luminació amb espelmes de conjunts arquitectònics d'arreu del món. Un dels projectes que es va presentar va ser el del castelloní amb la proposta d' il·luminació amb candeles de l'exterior i l'interior de la basílica de Santa Maria. A partir d'ara, els finalistes tenen temps fins al proper mes d'octubre per fer el projecte realitat.

En el cas de Castelló està previst que el 18 d'agost s'encenguin les espelmes entre dos quarts de deu i les deu del vespre. La durada de l'espectacle serà de dues hores. Al novembre es donarà a conèixer el guanyador.