El bloqueig del Govern no ha impedit a la Federació d'associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya (Fapac) sumar més de 50.000 signatures a favor de recuperar la sisena hora a Primària, a les escoles públiques. Tot i que el Parlament de Catalunya va aturar la seva Iniciativa Legislativa Popular (ILP) després d'haver-la autoritzat, l'organització va continuar la seva acció amb l'objectiu de demostrar al Departament d'Ensenyament que la recuperació de l'hora de més tenia el suport de les famílies.

Dies abans d'acabar el termini legal per presentar les firmes al Parlament, en cas que la ILP no s'hagués parat, la Fapac ja ha sumat 51.400 signatures, 1.400 de les exigides per llei. Aquesta xifra no és definitiva, ja que encara pot augmentar perquè la seva campanya de recollida de firmes es tanca avui, 15 de juny.

El següent pas de la Federació d'associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya serà portar el plec de signatures al Parlament, amb la voluntat de "demostrar la força que tenim i el suport tan gran de la ciutadania" -segons explica l'entitat en el seu web.

L'expresidenta de la Fapac, la gironina Imma Fuyà -que va renunciar al càrrec a principis de maig- va destacar l'èxit de la campanya, que ha superat les 50.000 firmes necessàries perquè una ILP es pugui debatre a la cambra catalana; tal com s'hauria fet "si el Govern no hagués avortat la iniciativa" -va afegir. Davant aquest fet, Imma Fuyà va expressar el seu desig que "el Tribunal Constitucional vegi, com nosaltres, que no hi havia motius per avortar el dret democràtic dels ciutadans d'aquest país"; alhora que va voler agrair les persones que han susbscrit la seva petició.