La Fiscalia del Tribunal de Comptes va informar ahir, a través d'un comunicat, que ha iniciat actuacions per investigar les suposades irregularitats comeses en les transaccions econòmiques mantingudes entre el consorci Centres Mèdics Selva Maresme i l'exalcalde de Lloret de Mar i diputat de CiU, Xavier Crespo. En el comunicat, la fiscalia informa que s'ha assabentat per diferents mitjans de comunicació de "fets que podrien donar lloc a l'existència de responsabilitat comptable" en les transaccions.

La Sindicatura de Comptes va elaborar un informe sobre el consorci de salut que va gestionar Crespo però no va ser aprovat pel plenari de la Sindicatura ni remès al Parlament i per tant no té consideració "d'informe de fiscalització". L'informe de la Sindicatura de Comptes apuntava presumptes irregularitats comeses entre el 2000 i el 2005 que beneficiarien el llavors gerent del consorci i alcalde de Lloret, Xavier Crespo. Tal com confirma la Fiscalia del Tribunal de Comptes, el ple de la Sindicatura "va acordar retirar l'informe del seu pla de treball pel 2006 en una reunió celebrada el dia 24 d'octubre d'aquell any". En considerar que no tenia qualitat "d'informe de fiscalització" perquè els treballs "no van passar els tràmits esmentats", la Sindicatura va rebutjar facilitar els treballs al grup parlamentari d'ICV-EUiA, que volien remetre'l al Tribunal de Comptes.

La Sindicatura remarca que el seu plenari "va traslladar al Tribunal de Comptes l'informe de la Intervenció General que va originar els treballs de fiscalització per tal que es depuressin les responsabilitats corresponents", procés en el qual va participar el Ministeri Fiscal i que "va concloure amb l'arxiu de les actuacions per manca de responsabilitat comptable dels fets que es van enjudiciar". Ara, però, la Fiscalia del Tribunal de Comptes, tornarà a investigar el cas.

Comunicat de la Corporació

Per altra banda, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva va fer un comunicat on assegura que es posa a "la disposició de la Sindicatura de Comptes per facilitar tota la informació i explicacions". A més, afirma que fins que no rebin la notificació de la Sindicatura, la Direcció no farà més declaracions i recorda que a l'abril ja va difondre les seves despeses.