Les obres per retornar el passeig marítim de Lloret de Mar al doble sentit de circulació començaran finalment avui, segons va anunciar ahir l'alcalde de Lloret, Romà Codina, després d'haver rebut el permís de la Generalitat. Fa pocs dies, en declaracions a la ràdio municipal, Codina reconexia que veia "complicat" que els treballs poguessin iniciar-se abans d'aquest estiu, ja que el projecte s'havia endarrerit per una al·legació que feia que la Generalitat no hagués donat l'autorització pertinent. Després de les declaracions del batlle, el grup del Millor va presentar una moció sol·licitant "l'inici immediat" de les obres. I, ahir, l'alcalde de la localitat va anunciar que les obres començaran durant el dia d'avui.

L'alcalde va recordar que es tenia previst començar les obres a finals de maig, però que des de la Direcció General de Ports, Aeroports i Costes el van informar que hi havia una al·legació pendent de resoldre. Codina va afegir, a més, que el passat dilluns 28 de maig, per Junta de Govern, l'executiu va emetre informe resolent l'al·legació i el va enviar a la Generalitat sol·licitant que es resolgués l'al·legació, "l'abans possible", a fi de poder iniciar les obres abans del 24 de juny, que era la data límit que s'havia marcat el Govern municipal per començar les obres.

Codina va defensar que en tot moment han actuat amb "la màxima celeritat i transparència a fi de poder complir l'acord de ple", i que en aquest sentit, des de la setmana passada quan va estar a la Conselleria, s'han estat fent diferents gestions per poder avançar les obres abans de l'estiu. Finalment, segons fonts municipals, ahir es va poder anar a recollir el permís d'obres a la Direcció General de Ports, Aeroports i Costes que autoritza poder iniciar-les.

Paral·lelament, segons el consistori, s'ha estat treballant amb els Serveis Tècnics de l'Ajuntament per començar les obres tant bon punt arribés l'autorització. Els treballs tindran una durada aproximada de tres o quatre dies i consistiran a fressar, asfaltar i pintar. L'alcalde va explicar que esperen "que estiguin acabades divendres vinent i que tinguin el mínim impacte". El cost de les obres és d'uns 60.000 euros dels quals 50.000 euros corresponen a fressar i asfaltar i els 10.000 restants a la pintura i senyalització.

Finalment, el regidor d'Obra Pública, Josep Valls, en declaracions a la ràdio, va assegurar que compleixen l'acord de ple, però que CiU continua estant en contra del retorn al doble sentit.

Per la seva banda, el portaveu del Millor, Marc Fuertes, va anunciar que retiraran la moció entrada a l'Ajuntament, "perquè si comencen les obres no té sentit continuar endavant amba aquesta", va afirmar. "Estem contents de què finalment facin les obres pel retorn al doble sentit", va afegir el portaveu del Millor. A més, Fuertes va fer broma dient que demanaven que les obres "comencessin immediatament" i ha estat així. "Ens han fet cas sense que la moció arribés al ple", va concloure.