Maria Isabel García López assegura que dos ginecòlegs gironins van impedir que avortés perquè mai van informar-la de les malformacions que patia el seu fetus. El cas ha arribat a judici per la via civil després que la mare presentés una demanda contra els metges i la clínia on va realitzar-se el seguiment de l'embaràs.

Els fets es remunten a l'any 2001. Aleshores, un dels ginecòlegs demandats va realitzar el seguiment mèdic del fetus durant 22 setmanes i, segons indica la demandant, tenia constància d'antecedents familiars, els quals apuntaven l'existència de malformacions. La dona, també indica que ja havia reflexionat sobre la idoneïtat d'interrompre l'embaràs si es produia algun tipus d'anomalia.

En la demanda, s'exposa que els marcadors ecogràfics ja apuntaven l'existència d'algun problema en la formació del fetus i s'aconsellava la pràctica d'una amniocentesi.

Es va descobrir que els genitals del fetus eren ambigus i existia la possibilitat que patís malformacions però la demandant assegura que els ginecòlegs no va advertir-la d'aquesta situació ni tampoc de la possibilitat d'avortar mentre va fer el seguiment de la gestació, i és per això que acusa de mala praxi els doctors que van tractar-la -el que feia el seguiment i la que va realitzar-li les ecografies.

L'advocat de la demandant, Benito González Redondo, indica que es va arribar a aquesta situació per una falta de comunicació entre la doctora que havia realitzat les ecografies i el doctor que feia el seguiment de l'embaràs. D'aquest segon, recorda que va ordenar un seguit de proves al fetus quan feia 20 setmanes de la seva gestació però que no va arribar a veure res fins un mes després, quan ja no es podia avortar.

La mare del nen sol·licita més de tres milions d'euros als demandats per tal de poder assegurar al petit Alejandro el pagament de tots els serveis que ha de menester fruit de les malformacions.