Polèmica a Tossa de Mar per la celebració de concerts i de festivals de música electrònica a la zona des Racó. Fa una setmana, els comerciants i els hotelers d'aquesta zona del municipi van viure un primer entrebanc quan, el divendres de la setmana passada, va tenir lloc un concert de música electrònica a la platja des Racó. Segons els hotelers situats just a tocar del mar, el concert va començar a mitja tarda i es va allargar fins a les dues de la matinada.

Això va provocar, segons van explicar comerciants i restauradors, una opinió negativa entre la major part de clients ja que, en el cas dels hotels, els turistes no podien dormir per "l'alt volum" de la música electrònica. Els propietaris de bars i restaurants van poder veure com "es buidaven les terrasses" que hi ha a tocar de la platja des Racó, el divendres de la setmana passada. Per exposar el seu malestar davant d'aquesta situació, els propietaris d'establiments d'aquesta zona de Tossa van fer una reunió el dimecres amb l'alcaldessa del municipi, Gisela Saladich.

Saladich va mostrar el seu compromís de canviar d'ubicació el festival "Beats and fish fest". Tot i que, finalment, no ha estat possible. Per tant, ahir i avui a la nit la platja des Racó de Tossa de Mar torna a acollir un seguit de concerts i sessions DJ de música electrònica.

Reduir el soroll nocturn

Comerciants, restauradors i hotelers de la zona des Racó van entrar un escrit ahir al migdia a l'Ajuntament de Tossa, anunciant que esperen que es compleixi "la paraula de l'alcaldessa" de la reunió de dimecres. Una trobada en què es va comunicar el compromís de l'equip de govern que, durant la celebració de concerts, "s'abaixi el volum de la música i s'enfoquin els altaveus cap al mar".

Els propietaris dels establiments des Racó afirmen que la setmana passada "van perdre diners", i asseguren que no estan "contra el jovent ni contra la música". Però diuen que és "complicat compaginar el turisme familiar amb joves".