La diputada al Congrés pel Partit Popular, Concepció Veray, va assegurar ahir que el ministeri de Foment reclamarà a la concessionària de l'autopist a AP-7 que mantingui la gratuïtat del tram entre Girona Nordi Girona Sud. Segons va explicar la mateixa Veray, ahir va mantenir una conversa amb la ministra de Foment, Ana Pastor (PP), que li va garantir que no hi haurà canvis pel que fa a aquesta zona que fa la funció de circumval·lació de la ciutat de Girona. Per aquest motiu, Veray considera que "si les concessionàries ja han dit que ho volen mantenir i el ministeri de Foment també ho vol, no hi ha polèmica possible".

Tanmateix, el PSC va aprofitar ahi per exigeix una reacció del Govern català davant la pujada dels preus dels peatges per l'IVA i la reducció de les bonificacions. Els socialistes reclamen la gratuïtat de l'AP-7 a Girona mentre no s'acabin les obres de la N-II i van presentar un seguit de preguntes al Govern perquè expliqui quines seran les seves actuacions davant la derogació del decret que bonifica les autopistes per la gratuïtat del tram de l'AP-7 des de Girona Nord fins Girona Sud.

El PSC es va mostrar ahir al Parlament de Catalunya molt preocupat per la manca de resposta del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, davant la pujada dels preus dels peatges per l'IVA i la reducció de les bonificacions a les autopistes a causa de l'entrada en vigor del Real Decret aprovat pel Govern de Mariano Rajoy, que les suprimeix. Per aquest motiu, els diputats socialistes gironins, Joaquim Nadal, Marina Geli i Esteve Pujol van presentat avui dijous un seguit de preguntes dirigides al Govern sobre aquesta qüestió, en què qüestionen la manca d'actuació de l'executiu d'Artur Mas.

El grup parlamentari socialista vol saber quin és el capteniment del Govern en relació a les bonificacions dels peatges; si el Govern té coneixement de com afectarà la derogació del decret que bonifica les autopistes a la gratuïtat del tram de l'AP-7 des de Girona Nord fins a Girona Sud; si el Govern s'ha posat en contacte amb les concessionàries d'autopistes per saber com afectarà aquesta derogació i, finalment, quines són les actuacions que el Govern ha fet davant el Govern de l'Estat per evitar-ne la derogació.

El diputat socialista, Esteve Pujol, va lamentar les previsions del Govern i el conseller, que "s'excusa en el no increment del dèficit per evitar pagar les bonificacions i no defensar una sortida negociada amb les concessionàries". Pujol va recordar que el passat 14 de juny, el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució, a instàncies del PSC, que demanava al Govern iniciar converses amb les concessionàries per tal que, davant la dificultat del Govern per garantir les bonificacions, fossin aquestes les que se'n fessin càrrec. "El Govern no ha iniciat les negociacions ni manifesta la voluntat de fer-ho. Això ens aboca a una reducció de les bonificacions que perjudica als usuaris que en tenen", va afegir el diputat del PSC.

Pujol també va lamentar "la resposta confosa del Govern, la feblesa negociadora davant el Govern del PP i la prepotència davant els usuaris de les autopistes catalanes" amb relació a l'increment dels preus del peatge a causa de l'augment de l'IVA.