Martí Bassols (Olot,1936) i Carles Bosch (Olot,1960), des d'ahir al matí són ambaixadors d'Olot. D'aquesta manera, l'Ajuntament s'acosta a l'objectiu de formar una comissió de 9 olotins residents a l'estranger, amb els quals pugui debatre l'actualitat de la ciutat en un fòrum electrònic. De moment, n'hi ha 3 perquè el primer va ser el missioner, Joan Soler, qui representa Olot a Togo.

A l'acte de presentació, Martí Bassols, catedràtic a Madrid, va recordar que el seu pare havia estat oficial segon a l'estructura burocràtica de l'Ajuntament d'Olot (secretari adjunt). També va assenyalar que el 1992, ell va ser pregoner a les Festes del Tura. La idea de l'Ajuntament és aprofitar la seva experiència en Dret Administratiu.

Carles Bosch, odontòleg a Suïssa, va indicar que les noves tecnologies fan que estigui al dia d'Olot. Bosch va apuntar que Catalunya és un país, on es viu més bé que a la resta d'Europa. Va especificar la interacció entre les persones, com una causa. "Aquí la gent es parlen i se saluden", va dir. Després va enumerar la dedicació al treball i les possibilitats culturals basades en la història i la tradició.