Els Mossos d'Esquadra ja han extret un perfil genètic de la burilla que hauria provocat el gran incendi a la comarca que va originar-se a la Jonquera, segons ha informat Rac 1. El resultat l'estan comparant amb la base de dades policial per intentar identificar el propietari de la cigarreta que hauria causat l'incendi que es podria enfrontar a penes de com a mínim 10 anys de presó.

La policia científica ha aconseguit salvar un dels molts obstacles per aconseguir, a través d'una burilla de cigarreta trobada al focus de l'incendi, arribar fins la persona que l'hauria llençat, probablement des d'un vehicle, i que de forma imprudent va causar el major incendi a la comarca des de 1986 que va deixar un balanç de dos morts i milions d'euros en danys.

El sostscap de la policia científica dels Mossos, Daniel Martínez, confirmava a l'emissora que "es va extreure el perfil genètic d'algunes burilles i tenim un perfil genètic bo, tenim la cadena sencera per poder identificar una persona". En tan sols dues setmanes disposen dels elements necessaris per poder arribar fins al propietari de la cigarreta. Les dades que s'han obtingut, el perfil genètic d'aquest ADN, es compararan amb els que la policia té identificats en unes base de dades d'àmbit nacional i les de les xarxes de policies internacionals. Si l'ADN de la persona a qui pertanyia la burilla figura a la base de dades, la comparació podria servir per acabar identificant-la com la presumpta responsable de l'incendi. Rac 1 informava que suposant que s'aconsegueixi arribar fins aquesta persona se li podria imputar un delicte d'atemptat a la vida.

El 22 de juliol dos incendis van posar en alerta la comarca, a la Jonquera i més tard a Portbou. El segon, tot i ser petit, va acabar causant dos morts i dos més amb el primer.

El conseller d'Interior, Felip Puig, va anunciar que en els dos casos s'havien trobat burilles, a la Jonquera al costat d'un aparcament, i al Pertús al marge de la carretera a tocar una benzinera. Puig també va dir que intentarien arribar fins als culpables analitzant l'ADN de les burilles tot i que conscients que és pràcticament impossible. Primer s'ha de poder trobar ADN, després el perfil genètic i posteriorment que el perfil de l'individu figuri a les bases de dades policials. De moment ja s'ha aconseguit una gran tasca, el perfil genètic de diverses burilles.