L'Ajuntament de Flaçà va fer en el darrer ple municipal un pas més de cares a poder tenir una llar d'infants al municipi, amb l'adjudicació de l'obra de construcció a l'empresa Construccions Busquets Vilobí, SL, per un import total de 388.845,34 euros. Tot i haver desencallat aquest pas, però, l'inici dels treballs de la nova guarderia, que ha d'anar ubicada en uns terrenys situats darrere del camp de futbol, no es preveu que s'iniciïn en un termini de temps curt, i és que en aquests moments no estan garantits els pagaments per part de la Generalitat, que és qui financia més d'un 70% de l'obra. Aquesta és una infraestructura que entra dins de les ajudes adjudicades pel Pla únic d'obres i serveis (PUOSC) del 2007-2012, i que compta amb el finançament de la Diputació de Girona i de la Generalitat.

L'alcalde de Flaçà, Josep Perich, va recordar que el Govern "ja va recordar que allargaven els terminis per l'execució de les obres". En aquest sentit, va afirmar que "no està concretat ben bé quan es començarà a treballar, en principi ha de ser en un termini de sis mesos aproximadament, però també s'ha de dialogar amb el contractista". Perich va recordar que s'ha adjudicat ara perquè "s'havia de fer, si no la perdíem o l'havíem de substituir per una altra obra", i va afirmar que tot i no ser el millor moment per voler obrir una llar d'infants, "però ens agradaria mantenir l'esperit de poble i que els nens i nenes de Flaçà puguessin anar a la llar d'infants del seu municipi".

Actualment, les famílies de Flaçà han de portar els seus nens a les escoles bressol de Sant Jordi Desvalls, Celrà o a un centre privat de Bordils. L'alcalde de Flaçà va reafirmar la voluntat de poder oferir aquest servei a la gent del municipi, tot i que va admetre que "ens ho haurem de mirar tot bé, i més en aquests temps que corren". "Què ens agrada? Que tenir una escola, o que els nens vagin a un altre poble? Tenim un amor de poble i voldríem que puguessin quedar-se aquí", va explicar Perich. Tot i això, la construcció no s'iniciarà com a mínim fins al 2013, a l'espera que Generalitat pugui garantir els pagaments.