El director dels Serveis Territorials de Salut de Girona. Josep Trias, va avalar ahir les declaracions de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que va parlar d'aparcar sense data la construcció del nou hospital Josep Trueta. Trias troba "molt lògiques i de sentit comú" les declaracions del batlle gironí en el context actual de crisi econòmica. Lalcalde va indicar dimarts que no s'entendria que es retallin els sous als funcionaris i es tanquein alguns CAP i que, al mateix temps, es construís un nou edifici.

El representant de la Generalitat a Girona, com Carles Puigdemont, considera que actualment el que s'ha de prioritzar no és el nou Trueta sinó "l'assistència sanitària". En aquest sentit, va recordar que aquest any s'ha posatven funcionament el nou mòdul de consultes externes que serveix per descongestionar una mica les instal·lacions hospitalàries.

Respecte al futur hospital, Trias considera que primer de tot cal saber exactament què necessita Girona i la seva àrea d'influència i adaptar-ho a la situació econòmica, amb imputs mediambientals i al servei al ciutadà. En aquest sentit, va assenyalar que la futura comissió de treball sobre el Trueta haurà d'abordar aquests aspectes.

La futura comissió

Es tracta d'un organisme esperat des de fa mesos pels grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament de Girona. No obstant, el director dels Serveis Territorials pot aixecar polseguera assegurant amb contundència: "Crec que els grups de l'oposició no hi han de ser. L'alcalde és prou democràtic com per anar explicant tot el que es vagi dient en aquesta comissió", tot assenyalant que en el passat amb anteriors governs no efectuaven aquest trapàs d'informació als grups de fora del govern.

Josep Trias va exposar que és la Generalitat de Catalunya qui ha d'engegar aquesta comissió. Segons el mateix director dels serveis territorials, s'ha informat Carles Puigdemont que s'activarà a meitat del mes de setembre amb la presència de representants de CatSalut, ICS, l'Ajuntament de Girona, Urbanisme i de la mateixa Generalitat.

"Sense presses"

A més, va deixar clar que aquesta comissió és la que s'encarregarà d'escollir una ubicació o possibles ubicacions però que no serà per començar a construir el nou Trueta el 2013. I va insistir que la decisió final haurà de ser "molt raonada, sense presses" i essent "capaços de definir bé" què es vol i quan es podrà tirant endavant. "Ara és impossible. No cal que ens hi esmercem", sentencia.

Finalment, el màxim representant del Departament de Salut a Girona lamenta que algunes formacions insisteixin dia sí i dia també a parlar del nou hospital ?Josep Trueta i a demanar que es construeixi ara quan no hi ha diners: "Els que ens ataquen són, en part, els responsables de la situació actual". No detalla de quina formació parla tot i que ho confirma quan se li pregunta si s'està referint al PSC.