El darrer dissabte d'agost va ser ahir l'escenari d'una col·lisió múltiple a l'AP-7, a l'alçada de Maçanet de la Selva, que va afectar 12 persones, set de les quals van resultar ferides lleus. L'accident va obligar a tallar completament la via en sentit nord durant cinc minuts, tot i que després es van produir talls durant més de dues hores en diferents carrils, i va provocar retencions de fins a 16,5 quilòmetres.

A dos quarts de dotze del migdia, i per causes que encara es desconeixen, tres vehicles van protagonitzar una col·lisió per encalç que no va revestir de gravetat tot i els set ferits lleus, entre ells quatre menors. Tots ells van ser traslladats als hospitals Santa Caterina i Josep Trueta de Girona, ja que quatre dels ferits presentaven diversos traumatismes, dos van patir fuetades cervicals i altres dos van resultar ferits de diversa consideració. Pel que fa a la resta d'implicats en la topada van resultar completament il·lesos.

El primer testimoni que va informar al Servei Català de Trànsit sobre l'accident havia assegurat que eren nou vehicles els que van estar implicats però l'atestat dels Mossos d'Esquadra va poder determinar, finalment, que només eren tres turismes els involucrats en la col·lisió.

Immediatament després que s'hagués donat l'avís de l'accident la via va quedar tallada en sentit nord durant cinc minuts, fins que els Mossos d'Esquadra van obrir dos carrils. La circulació va quedar completament reestablerta a dos quarts menys cinc de tres de la tarda.

A resultes de l'accident van produir-se retencions de més de 16 quilòmetres entre Sant Celoni i Maçanet. El punt de circulació que va resultar més complicat era l'ubicat entre Sant Celoni i Hostalric en sentit nord. No obstant això, quan va quedar la carretera completament oberta es va descongestionar amb celeritat.

Fins a la zona van arribar-se quatre dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques, un helicòpter medicalitzat, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues de Mossos d'Esquadra.