L'1 de juliol de l'any 2010, l'oficina de turisme de Cal Moliner va tancar-se perquè l'Ajuntament de Banyoles va aprovar un pla de sanejament que, entre altres mesures, comportava l'eliminació d'aquest punt de recepció cèntric, situat a la plaça Major de la ciutat, i destinat a atendre els turistes.

Ara, dos anys més tard, Banyoles tornarà a tenir dues oficines de turisme: la de l'Estany, que es troba a la pesquera número 10, i novament la del Cal Moliner. Tot i que la reobertura d'aquesta oficina del centre de la ciutat anirà acompanyada d'un canvi en el seu servei: i és que a part d'atendre els turistes també es convertirà en un punt destinat a la promoció del comerç de la ciutat.

La reobertura de Cal Moliner ha estat possible gràcies a un acord de col·laboració entre el sector públic i el sector privat. En concret, entre la Unió de Comerciants del Barri Vell i l'Ajuntament. Així, el consistori és el que posa, a disposició, la infraestructura mentre que la Unió de Comerciants del Barri Vell es fa càrrec del personal.

L'obertura al públic serà la setmana vinent, coincidint amb l'entrada del mes de setembre. A part, encara no hi ha definits quins seran els horaris de la nova oficina de Cal Moliner.

La regidora responsable del comerç, consum, turisme, fires i promoció econòmica a Banyoles, Joana Vilà, va destacar ahir que "per nosaltres era molt important poder tornar a obrir al públic aquestes instal·lacions, perquè la ciutat s'havia quedat amb una única oficina d'informació turística a l'Estany, i al Barri Vell l'usuari no tenia cap punt d'informació", durant els últims dos anys.

Per la seva part, el president de l'associació Unió de Comerciants del Barri Vell i vicepresident de l'associació de recent creació Banyoles Comerç i Turisme, Joan Frigola, va manifestar que "informarem els turistes i també comerciants". I és que la Unió de Comerciants del Barri Vell deixarà l'actual local de l'entitat, situat al carrer Hospital de la ciutat, per instal·lar-se en aquest nou espai. D'aquí a un temps també es preveu que sigui la seu de la nova associació Banyoles Comerç i Turisme, que engloba quatre de les cinc associacions de comerciants de Banyoles.