La Policia Local de Blanes explica a la gent gran com evitar possibles estafes i furts, sota el títol Nous temps, velles estafes: No et deixis enganyar!, dos agents van fer una xerrada al Casal de la Gent Gran Benet Ribas per informar sobre els casos més habituals i la millor manera d'evitar-los. El caporal Miquel Àngel Recio i l'agent José Miguel Gallego, acompanyats de les regidores de Policia Local i Acció Social, ajudant-se amb una presentació de Power-point, vídeos i retalls de diari, els policies van explicar a més d'un centenar de persones com ho han de fer per evitar ser víctimes dels furts i les estafes més típiques. Després de la xerrada es va obrir un torn de preguntes i molts van relatar casos viscuts.

Els tipus de delictes que es detecten en l'actualitat solen ser estafes com la de l'estampeta -l'estafador es fa passar per ruc i es deixa comprar per pocs euros un sobre ple de bitllets que al final resulten ser falsos-, el tocomocho-que consisteix en vendre un bitllet de loteria premiat perquè l'estafador no el pot anar a cobrar- o la potser no tant popular de la taca -en què una persona s'acosta a la víctima i li taca la jaqueta o l'abric, un segon implicat s'ofereix a netejar-lo i és llavors quan li roba la cartera o el primer que tingui a mà.

La gent gran és susceptible de ser estafada sovint i un dels principals consells que van donar-los durant la xerrada va ser que no es refiessin dels desconeguts, que no deixessin entrar a casa seva cap instal·lador si no té cita prèvia o bé vigilar de no treure gaires euros de cop quan van al banc o a la caixa. Segons el cap de la Policia Local, Joan García, Blanes no és una ciutat que destaqui pel nombre d'estafes i per això, cal treballar amb accions preventives per evitar-ho.