Èxit de la primera edició de la fira agroalimentària Orígens del municipi d'Olot. Durant el passat cap de setmana, més de 25.000 persones van visitar els 80 expositors de gastronomia de qualitat d'arreu de Catalunya i així van poder degustar tota mena de tastets, a part d'aprendre amb l'aula de cuina i fins i tot els més petits van conèixer les característiques del pa o de la xocolata amb els tallers infantils.

"La fira ha funcionat com si es tractés d'un mercat de productors i per això ha comptat amb públic professional del comerç i també de la restauració", va afirmar l'organitzador del certamen, Pep Palau. La mostra va atreure durant els dos dies visitants d'arreu de Catalunya i l'organització va haver de tancar en alguns moments les portes davant l'allau de gent que volia visitar la fira.

El certamen va comptar amb un total de 80 expositors, que representaven més d'un centenar de productors agroalimentaris. "Tots els empresaris que hi ha fan ells els seus productes, els elaboren i cultiven", va voler ressaltar l'organitzador de la fira. A més d'obtenir un alt nombre de visitants, el certamen també va servir perquè els expositors poguessin fer contactes i relacions amb professionals del comerç i de la restauració. D'aquesta manera, Palau va destacar que "la fira ha funcionat com un mercat perquè els consumidors podien conèixer els productes en primera persona".

Durant el cap de setmana, la fira va comptar amb unes 18 activitats diferents organitzades en dos espais, l'Aula de Tast i l'Aula de Cuina. En el primer indret, els visitants podien degustar els diferents productes dels expositors mentre els mateixos empresaris explicaven de forma pedagògica allò que els interessats tastaven. D'altra banda, per l'Aula de Cuina van passar-hi els cuiners garrotxins amb més reconeixement públic. "Aquesta fira és una vitamina en contra dels tòpics, és una mostra que encara hi ha esperança davant la crisi econòmica actual", va dir el portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, que ahir va visitar la mostra.