Li va proposar d'escapar-se i ella va dir que sí. Un cop establerts a la Costa Brava, a Blanes en primer lloc, la van posar a una carretera -a la C-35 a Maçanet de la Selva, a la Gi-555 entre Massanes i Sils- o la duien a domicilis prèviament concertats, i pretenien viure del que ella guanyava com a prostituta. Aquesta és la història d'una jove romanesa de 16 anys que el passat maig va desaparèixer a Palma de Mallorca, juntament amb el seu xicot, també romanès, de 22 anys. El Cos Nacional de Policia (CNP) l'ha rescatat fa pocs dies i ha detingut el xicot i un còmplice d'aquest sota càrrecs de tràfic de persones, inducció de menors a l'abandonament de domicili, prostitució i corrupció de menors.

El passat maig, la mare de la noia va denunciar-ne la desaparició. Pocs dies després algú la va amenaçar per telèfon perquè la retirés, la denúncia. Les trucades i el rastre dels fugitius van dur els policies cap a la comarca de la Selva, on es va constatar que la noia es relacionava amb gent vinculada al món de la prostitució. La parella i el tercer home, un altre romanès de 34 anys que era qui habitualment portava la noia amunt i avall, es van traslladar més endavant a un habitatge del carrer Empordà de Lloret de Mar. En l'escorcoll a l'habitatge, es va constatar que la noia aportava una quantitat notable de diners als dos homes que, suposadament, li feien de proxenetes. Tot apunta que la noia no sabia res del destí que l'esperava al continent, segons fonts policials mallorquines. El jutge els ha enviat a tots dos a presó i no es descarta que hi hagi més dones en la mateixa situació que la jove mallorquina.

Cabells tenyits

Des que els Mossos d'Esquadra pentinen les carreteres comarcals catalanes per multar prostitutes, s'han posat centenars de multes -més de 400 només a Girona- però mai s'ha detectat casos de dones víctimes de proxenetisme ni menors, segons fonts d'Interior. Vist aquest cas, es conclou que n'hi ha algunes que menteixen. Per poder fer parar l'adolescent a la carretera sense problemes, van fer que es tenyís els cabells per semblar una mica més gran, i li van procurar la documentació de la seva cosina major d'edat. La noia va ingressar a un centre de menors i la mare ja ha vingut a recollir-la, segons fonts policials.