Castelló d'Empúries té retingut des de fa dos mesos als despatxos municipals el projecte d'enderroc de tots els edificis del passeig d'Empuriabrava que des de fa més d'un any ja no tenen concessió. El motiu és que s'intenta evitar la demolició després que la modificació de la Llei de Costes que ha començat a preparar l'Estat obri aquesta porta. En quinze dies l'Ajuntament entregarà a Costes un document que creuen que hauria de ser la solució, tant per als canals navegables on s'ha fet la delimitació de l'espai de domini públic, com per al passeig.

L'abril de 2011 vencia la concessió que durant uns trenta anys ha tingut una empresa que ha gestionat diverses locals, com la discoteca Passarel·la, o activitats d'oci. En finalitzar van intentar allargar-la però la Generalitat, a qui l'Estat té traspassades les competències, l'ha concedit a l'Ajuntament. El destí de les construccions fins abans de l'estiu passat estava molt clar i era l'enderroc. L'Ajuntament va obrir un concurs per a nous serveis però va quedar desert per la indefinició de la situació. No se sabia si haurien de compartir els espais amb els locals existents o si s'enderrocarien.

Però fa uns mesos, l'Estat va decidir iniciar els tràmits per modificar la Llei de Costes, una decisió que havia de resoldre situacions com l'afectació a les vivendes dels canals per l'atermanament (delimitació de l'espai de domini públic) i també el passeig d'Empuriabrava, on la línia del que es considera part pública se situaria fora dels locals. Mentrestant es continuen els tràmits que marca la llei i s'ha presentat un projecte d'enderroc. El problema és que ara, davant la possibilitat que es puguin salvar i passin a mans del consistori, no interessa. L'alcalde, Xavier Sanllehí, va explicar al ple celebrat dijous, a preguntes del PP, que "entenem que la gestió, si es fa amb els edificis o sense és diferent, la inversió serà més baixa i els beneficis, més alts, tant per a l'explotador com per l'Ajuntament". Per això, tot i que tenen des de fa dos mesos el projecte per tirar-los a terra, "l'estem retardant", segons Sanllehí, perquè "no m'agradaria fer enderrocar els edificis i que d'aquí a tres mesos" la llei els salvi.

L'Estat els va demanar que fessin arribar la proposta, consensuada per totes les parts implicades si era possible, del que hauria de contemplar la modificació de la Llei de Costes tant per al passeig com per als atermenaments dels canals. S'hi ha estat treballant i en quinze dies s'espera entregar.

Esperen que els tràmits no impedeixin que l'estiu vinent tot funcioni amb normalitat encara que sigui amb la mateixa situació que l'actual. "Intentaré que com a mínim no quedi res tancat", va dir Sanllehí.