L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) invertirà 295.000 euros en la millora de les infraestructures i equipaments a Lloret de Marper així poder ampliar l'àmbit del servei de la planta de tractament de residus fora de la comarca de la Selva. En concret, el consell de direcció de l'agència ha aprovat la proposta d'un conveni amb l'Ajuntament de Lloret de Mar per ampliar l'àmbit del servei.

La planta podria entrar en funcionament a finals del primer trimestre de l'any que ve. Aquesta tindrà gairebé 40.000 metres quadrats i tractarà 93.500 tones de residus. La planta s'ubica en els terrenys de l'antic abocador i combinarà diverses instal·lacions de valorització de diferents residus i permetrà reduir a la meitat la brossa que en l'actualitat es llença a l'abocador.

Fins ara les bosses de brossa arribaven directament a l'abocador i es procedia a enterrar-les. Això propiciava la creació de líquids i de gas metà. Amb la nova planta podrà realitzar-se una fase prèvia de separació de residus. Per fer possible tot això, disposarà d'una planta de tractament de resta, és a dir, els residus procedents de les zones on es troba implantada la recollida selectiva, i una planta de tractament de voluminosos i residu vegetal.