El conseller en funcions de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, ha ratificat aquest dimecres davant dels nou alcaldes de l'àrea bàsica de salut de l'Escala (Girona) que mantindrà la privatització de l'ambulatori d'aquest municipi i de set consultoris mèdics més, malgrat que aquests havien demanat l'anul·lació del concurs públic.

En un comunicat, el conseller ha assegurat que malgrat la privatització --la primera en tota la història sanitària de Catalunya-- es mantindrà la qualitat assistencial, i ha recordat que l'adjudicació del servei a la multinacional Eulen s'ha pres d'acord a la llei de contractes del sector públic.

La reunió, a la qual també hi ha assistit el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Josep Maria Padrosa, ha servit per arribar a un compromís amb els ajuntaments per avaluar de manera conjunta i mensualment els indicadors de salut de la zona.

Alhora, el CatSalut ha subratllat el compromís d'Eulen de vetllar per la continuïtat de l'equip professional.

El Govern català va decidir concedir la gestió de l'ambulatori de l'Escala i set consultoris més per un valor total que arriba als 24,49 milions d'euros --2,4 milions anuals durant una dècada--.

El centre portava 12 anys gestionat per la Fundació Salut Empordà --entitat sense ànim de lucre--, després de guanyar successivament els concursos de 2000 i 2006 i que, en aquesta ocasió, ha presentat una oferta 8.000 euros més cara que la del grup privat.