La llar d'infants municipal Lola Anglada de Lloret de Mar ha deixat des de fa unes dues setmanes de donar berenar als nens que van de tardes, però que no es queden al servei de menjador. Així ho van denunciar ahir el grup d'ICV-EUiA i pares afectats en un comunicat. Segons denuncien, fins ara s'havia ofert sempre, però de cop i volta s'ha suprimit de manera "unilateral" per part del centre. Rebutgen la mesura i consideren que té un "estalvi mínim".

Un dels pares afectats i membre d'ICV-EUiA, Miguel Gracia, va explicar ahir que fa un parell de setmanes la directora del centre els va comunicar que ja no es repartiria berenar als infants que no es queden al menjador. Segons Gracia, la directora els va explicar que havia rebut una carta de l'Ajuntament on els indicava la mesura. A més, a la part del darrere de la carta hi havia "un menú", amb els diferents aliments que els nens haurien de portar en el cas que no mengessin el que se'ls dóna a l'escola, sinó el de casa. "A sobre que no els donen berenar, ens diuen el que hem de portar", es va queixar Gracia.

Des d'ICV, critiquen la pròpia decisió i les formes. En aquest sentit, afirmen el seu "més absolut rebuig d'aquesta mesura" i que esperen "que sigui revocada de forma immediata". I denuncien que "la forma de comunicar aquesta mesura ha estat cuitada i unilateral, no sent sotmesa a consideració del Consell Escolar del centre". "També s'ha incomplert l'acord escrit que l'ajuntament es fa càrrec d'aquest berenar", denuncien en el comunicat. Finalment, també critiquen que "amb aquesta mesura l'estalvi econòmic és mínim", però que sí que "incrementarà el compte de resultats" de l'empresa SERHS, a qui acusen d'estar lligada a "escàndols de presumpta corrupció a la sanitat pública".

El regidor d'Ensenyament, Ignasi Riera, va dir que els nens que es queden a dinar a l'escola tenen dret al berenar també, però fins ara es donava el berenar també als altres nens que no es quedaven al menjador. Riera va destacar que fins ara l'empresa "donava gratis el berenar" a aquells nens que es quedaven al menjador, però que ara ho ha deixat de fer. "Ara l'empresa diu que no pot assumir-ho", va explicar Riera, que va afegir que ha de parlar amb els responsables de l'empresa per aclarir tota la situació.

Segons va destacar Riera, es tracta d'un nombre de nens molt reduït. De fet, va comentar que són una desena els que es queden a berenar i no es queden a dinar. "A l'escola hi van uns 123 alumnes, dels quals 60 es queden a dinar al menjador i 70 a berenar. Per tant, hi ha un diferencial de només 10 nens", va explicar el regidor.