A poc a poc es conexien els detalls de la cessió temporal de poder de Jaume Torramadé a la Diputació de Girona. L´alcalde de Salt seguirà cobrant de l´ens provincial, com si estigués de vacances. Fonts de la corporació van concretar que «no hi ha cap canvi i el president és Jaume Torramadé, només que ara és una absència». Per això, la decisió d´apartar-se tampoc afectarà el seu equip de confiança ni canviarà res de l´organigrama.

Jaume Torramadé té una retribució anual de la Diputació que ascendeix a 79.000 euros. Aquest sou no tindrà cap rebaixa aquest mes, encara que dilluns a la tarda va anunciar que s´apartava durant unes setmanes del càrrec de president. La fórmula que s´ha escollit per fer el relleu transitori permet que segueixi cobrant com si fossin unes vacances: és a dir, els seus 3.800 euros al mes en 14 pagues, independentement del temps que estigui fora de servei.

A aquesta quantitat caldrà sumar la compensació que rep com a alcalde de Salt, que no es pot considerar un sou, però que ascendeix a 1.200 euros al mes. Jaume Torramadé va anunciar dilluns que no s´apartava de l´alcaldia de Salt perquè no considera que sigui una institució en controvèrsia, malgrat que al sopar hi van assistir gairebé tots els regidors del grup de CiU.

La decisió de cedir el comandament de la Diputació de Girona durant «unes quantes setmanes» tampoc afectarà el seu equip de confiança, que es mantindrà en ­actiu. El cap de gabinet de ­Presidènia, Josep Maria Bros, ­continuarà en el seu lloc i ahir ­mateix va ser l´encarregat, ­juntament amb el mateix Torramadé, de redactar el decret pel qual l´alcalde de Salt ­cedia els seus poders de manera temporal al vicepresident Miquel Noguer. Tampoc es veurà ­afectada pel canvi l´adjunta al cap de gabinet de presidència, Rosa ­Pórtulas, que també és regidora per CiU a l´Ajuntament de Salt.