Quan els van enxampar, havien aconseguit desvalisar ja set cases i van posar en perill la seva vida en una fugida per carrers contra direcció. Els Mossos d'Esquadra van detenir la matinada del passat 28 de desembre cinc nois, tres de 18 anys i dos menors, per cometre presumptament set delictes de robatori amb força a xalets de la zona de s'Agaró.

La matinada d'aquell dia, un cotxe de paisà destinat al patrullatge contra els robatoris a cases -a Platja d'Aro se'n donen molts, i arran la mort de l'empresari Jordi Comas en un atracament al seu domicili, els mossos han reforçat la vigilància- va trobar-se un Dacia Logan aparcat amb el maleter obert davant d'una casa de l'avinguda Tramuntana de s'Agaró. Cinc persones encaputxades hi carregaven coses. Quan els agents els van requerir que s'aturessin, van deixar una televisió a terra i quatre d'ells van fugir corrents. Un cinquè es va posar al volant del vehicle i va arrencar la fugida pels carrers que menen a la carretera de s'Agaró a Castell d'Aro. Al cap d'una estona aconseguien que aturés el vehicle a l'alçada de la urbanització del Vilar d'Aro.

Els altres quatre van fer-se fonedissos en la nit malgrat que diversos policies es van desplegar a peu per la zona per buscar-los, però el detingut que anava al volant va acabar explicant qui eren els seus companys i còmplices, ja que en escorcollar el cotxe els agents hi van trobar electrodomèstics, objectes electrònics i una arma d'imitació, tot suposadament botins dels robatoris d'aquella nit. Davant les evidències, el conductor del vehicle va reconèixer que havien estat tota la nit robant i va quedar detingut per les entrades a les cases i també per originar un greu risc per al trànsit en la seva fugida.

Set cases en una nit

Així les coses, els mossos van acabar sabent que durant la nit els nois havien robat en un total de quatre xalets de s'Agaró i dos més de Platja d'Aro. A tots hi havien entrat forçant persianes de les finestres o bé trencant el pestell de les portes corredisses. Durant els dies ?se?güents es va acabar detenint, a més del conductor fugitiu, fins a cinc nois: Mohamed J.Y., de 18 anys i de nacionalitat marroquina, Darío R.M., de 18 anys i de nacionalitat espanyola, Ivan R.M., de 18 anys i de nacionalitat espanyola i dos menors d'edat, tots cinc veïns de Sant Feliu de Guíxols, com a presumptes autors dels set delictes de robatori amb força descoberts aquella nit. Cap d'ells tenia antecedents i van declarar al jutjat de guàrdia de Sant Feliu el 31 de desembre, que va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.