La nova alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va demanar ahir als tres Reis Mags de l'Orient, feina i que s'acabi amb els desnonaments perquè tots els nens tinguin una casa on els puguin portar els regals. El Rei Blanc, des del balcó municipal, va dir que vénen amb "joguines per als petits i amb il·lusió per tots". Unes 350 persones van desfilar pels carrers del centre de Figueres seguits de milers de persones.

Els castellers de Figueres se?guits de gegants i capgrossos van encapçalar la cavalcada amb una desena de carrosses, tres d'elles amb el tres Reis de l'Orient. Cada un d'ells anava acompanyat de patges. A cavall, com a timbalers o acompanyant els Reis van saludar i repartir caramels als més petits. La cavalcada va acabar a la plaça de l'ajuntament, on un petit grup d'animació va anar donant la benvinguda a cada un dels Reis que van pujar al balcó de l'ajuntament. L'alcaldessa, acompanyada entre molts altres pel conseller Santi Vila, es va adreçar als tres Reis, a qui fins i tot va cantar la tradicional cançó dels "Tres Reis de l'Orient porten coses per tota la gent".

Felip va recordar moments dolents que ha viscut la comarca com el foc de l'estiu però que la fumera "no ha tapat l'estrella de Betlem". Va demanar-los que la crisi s'acabi aviat i que sigui el motor per "a actituds més solidàries i més humanes". Més civisme, convivència, i "que es respecti el nostre dret a decidir" i "la nostra cultura".

El Rei blanc va dir que atendrien les peticions però va advertir que "no tindreu tot el que demaneu perquè en aquest moment s'ha d'aprendre a compartir".