El grup municipal del PP de Figueres, a l'oposició, ha presentat al·legacions al pressupost per aquest any. D'entre les crítiques, la formació assegura que és "enganyós" perquè "si es té en compte que es deixarà d'amortitzar dels prèstecs per valor de prop de dos milions d'euros, s'estaria gastant un milió i mig més que l'any anterior". Una quantitat que, diuen, no queda reflectida.

"El total de despeses previstes per aquest 2013 és de 46.593.241,45 euros davant dels 47.094.676,33 de 2012. Ens volen fer creure que hi ha una retallada de la despesa de 501.134,88 euros però, en realitat, es gasta més que l'any anterior", assegura la seva portaveu, Mª Àngels Olmedo (PP). En aquest sentit, afirma que es continuen "malbaratant recursos" i proposen, entre d'altres coses, reduir un 30% les partides d'enllumenat en les que, diuen, hi ha un increment d'un 12%. També que s'eliminin partides com les del lloguer del local del carrer Sant Pau o que es redueixi un 20% la despesa institucional i de representació (183.000 euros) que "és la mateixa que al 2012".

Amb informes negatius

El grup també critica que el document "segons l'informe de l'interventor i el secretari, no s'ajusta a la normativa" per diversos aspectes com ara les consignacions pressupostàries previstes en concepte de complement específics, de productivitat i gratificacions que "sobrepassen els límits" establerts, entre d'altres. Per a tot això, consideren que caldria fer un nou pressupost "adequat a la normativa i a la realitat de les consignacions d'ingressos i despeses". Si no es fa, afegeixen, es podria produir un "col·lapse a les finances municipals".