El van sorprendre els Mossos d'Esquadra carregant cable de coure al camió i ell va assegurar que s'havia trobat els 76 quilograms que duia dins la caixa del vehicle.

Ahir, Miguel Ortega Moreno es va asseure a la banqueta acusat d'una temptativa de robatori amb força per aquest assumpte.

El fiscal dóna plena credibilitat al relat dels fets efectuat pels agents de policia i és a partir d'aquí que va formular l'escrit de conclusions. En aquest, s'exposava que el processat va anar amb el seu vehicle fins al local que Fecsa Endesa té al carrer Indústria de Girona. Una vegada allà, hauria saltat una paret de dos metres per robar el cable de coure.

El seu advocat, Narcís Badosa, nega que els fets es produïssin d'aquesta manera al·legant, en primer lloc, que el seu patrocinat és toxicòman de llarg recorregut i donada la condició física que presenta li resulta difícil saltar un envà d'aquelles dimensions carregant coure, cosa que, com va recordar, tampoc van poder fer els agents de policia. A més, en el lloc dels fets tampoc es va trobar cap escala que pogués donar a entendre que l'acusat va utilitzar per obtenir el cable. D'aquesta manera, el lletrat vol acreditar que, efectivament, el seu client va trobar-se el coure abandonat i va aprofitar per carregar-lo al camió.

En una altra ocasió, a Ortega Moreno també el van detenir en descobrir-li dins el camió 75 bateries de cotxe, que es "va trobar".