La sentència és de conformitat. David López Mayorgas, Juan José Aguilar Alhama i Ricard Moreno Muñoz reconeixen ser els atracadors d'un estanc de Riudarenes assaltat el 17 de maig de 2010 i, a canvi, se'ls imposa una pena de dos anys de presó que no hauran de complir en mancar d'antecedents penals. A més, l'execució de la pena queda suspesa a condició que en els propers quatre anys no tinguin cap altra topada amb la justícia.

L'acord es va poder materialitzar perque la defensa dels processats, encapçalada pel lletrat Jordi Gimbernat, va poder acreditar la toxicomania dels delinqüents els quals també van reparar el dany i, en conseqüència, se'ls van apreciar dos atenuants que van rebaixar-los la petició de presó en tres anys.

El pacte significa que els processats admeten que el dia dels fets es van posar d'acord per tal de perpetrar l'atracament a l'estanc que hi ha al carrer Sant Martí, de Riudarenes, on va arribar-hi amb el cotxe de Juan José Aguilar. A l'interior del vehicle només s'hi va quedar Ricard Moreno Muñoz, mentre que els altres dos lladres es van tapar la cara amb una bufanda i un passamuntanyes per accedir a l'estanc cridant "això és un atracament" i empenyent als clients que es trobaven comprant.

Immediatament, es van posar a demanar els diners de la caixa registradora mentre tiraven tots els objectes que es trobaven damunt el mostrador del negoci a fi d'espantar la propietària i facilitar que els hi entregués tot l'efectiu.

Els condemnats tenien pressa i per aquesta raó no van esperar a que la dona obrís el calaix de la màquina registradora sinó que la van arrencar, la van llençar al terra i després es van fer amb els 500 euros que hi havia al caixetí de la mateixa. Acte seguit van escapar-se amb el vehicle, que va ser identificat per alguns dels testimonis.

Els lladres van ser detinguts poques hores després mentre es trobaven en un bar d'una població propera. Els policies van registrar el vehicle dels malfactors i van trobar-hi un total de 106,58 euros en monedes.

Els processats han retornat l'import sostret i han pagat els 3.000 euros que van ocasionar els danys produïts durant l'assalt a l'estanc.