L'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) convoca la primera edició del concurs de cultura popular "L'Hermós", amb la finalitat de fomentar i difondre la creació de nous espectacles basats en el cant de taverna i, específicament, en les havaneres. L'espectacle seleccionat s'estrenarà en el marc del Festival de Cançó de Taverna i Havaneres de Calella de Palafrugell d'aquest any, que se celebrarà el primer cap de setmana del mes de juliol.

El concurs neix amb la voluntat d'oferir una plataforma d'impuls a la creació i difusió d'un espectacle on el cant de taverna i les havaneres hi tinguin un paper destacat. És obert a totes les arts escèniques i es valorarà positivament l'òptica innovadora i la creació interdisciplinària. El concurs està dotat amb 3.000 euros i el termini de presentació de projectes finalitzarà el 14 de febrer. Els participants hauran de garantir que el projecte presentat sigui original i inèdit. El veredicte del jurat es farà públic el dia 28 de febrer.

L'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, juntament amb el guanyador, es comprometen a estrenar l'espectacle dins el pròxim Festival de Cançó de Taverna i Havaneres de Calella de Palafrugell. En funció del guanyador i la tipologia de la proposta, l'organització decidirà l'emplaçament de l'espectacle.

El concurs porta el nom de "L'Hermós" en record de Sebastià Puig i Barceló, personatge emblemàtic del paratge d'Aigua Xelida, que fou gran amic de Josep Pla.