Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir tres homes per conducció temerària, atemptat contra agents de l'autoritat i desobediència. La Policia Local de Figueres va rebre a la una del migdia una trucada d'un ciutadà que els va relatar que havia estat amenaçat de mort per tres homes que anirien armats. L'home també els va facilitar la descripció del vehicle que portaven els homes. La policia local va alertar als Mossos de la situació. Una hora més tard, una patrulla dels Mossos va detectar el vehicle descrit circulant de manera temerària i a gran velocitat a la variant de Figueres, en direcció a Llers. La patrulla va aturar el vehicle posant-s'hi al davant però el cotxe va canviar bruscament de sentit. La policia ho va intentar de nou en un altre control, aquesta vegada ja a Figueres, i allà va aconseguir aturar el vehicle. Ara bé, els ocupants -tres homes de nacionalitat belga- van abandonar el cotxe i van marxar corrent camp a través. Els agents els van perseguir i van aconseguir aturar-los, tot i que s'hi van resistir, com va avançar Emporda.info., la policia va traslladar els tres homes a la comissaria de Figueres per tal d'identificar-los. També va escorcollar el vehicle i no hi va trobar cap arma de foc. Després de prendre'ls declaració i comprovar les seves identitats, els tres homes van quedar detinguts acusats d'un delicte de conducció temerària, atemptat a agent de l'autoritat i desobediència. Els mossos investiguen si tenen altres causes pendents amb la justícia del seu país. Es tracta de tres homes de nacionalitat belga de 33, 25 i 23 anys.

Robatori i embestida

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 34 anys, veí de Figueres, que havia robat material d'una nau industrial situada a la població d'Hostalets de Llers (l'Alt Empordà) esbotzant la porta d'accés de l'empresa amb el cotxe.

Els agents van rebre una trucada alertant sobre la presència d'un cotxe estrany davant la nau i, en arribar-hi, van veure com un home sortia de l'empresa carregat amb diversos objectes. El lladre va intentar fugir, però els mossos li van barrar el pas i a l'interior del cotxe van localitzar diversos termòmetres, carregadors de bateries i tisores. El lladre, que té antecedents policials, va passar a disposició del jutjat de Figueres i va quedar en llibertat.

Durant la matinada del passat dimarts 15 de gener, els Mossos van rebre un avís que els alertava de la presència d'un vehicle en una nau industrial de la població d'Hostalets de Llers que, a aquella hora, es trobava tancada al públic.

Una dotació policial es va adreçar al lloc dels fets i, en arribar-hi, els agents van observar que hi havia un vehicle estacionat davant la porta d'accés de la nau, amb els llums apagats i el portaequipatges obert. A més, els mossos van veure com el lladre sortia de l'empresa carregat amb diversos objectes. En veure els agents, l'home va llançar el material a terra, va pujar al vehicle i va intentar fugir. Els agents li van barrar el pas i van agafar-li les claus del turisme per evitar que intentés fugir de nou.